«Ворскла» (Полтава) – «Карпати» (Львів) – 2:0

22:22 14 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: fcvorskla.com.ua

Футболісти з найбільшого міста на заході України пропустили в неділю на 80-й і 88-й хвилинах.

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів про сьогоднішній матч чемпіонату України у Полтаві таке:

«Ворскла» (Полтава) – «Карпати» (Львів) – 2:0

6-й тур. 14.09.2014, 19:30. «Ворскла» ім. О. Бутовського, Полтава. Без опадів. +21°С

Арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари, Київська обл.). Асистенти арбітра: Андрій Мотика, Едуард Карапетян (обидва – Тернопіль). Четвертий арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.). Делегат ФФУ – Анатолій Котов (Донецьк). Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький).

«Ворскла»: Богуш, Даллку, Громов, Дедечко, Чеснаков, Сапай, Бараннік (Янузі, 60), Є. Ткачук, Ковпак (Ткачук, 90), Пердута (Романчук, 67), Турсунов.

Запасні: Непогодов, Скляр, А. Кривошеєнко, Джемаль.

Головний тренер – Василь Сачко.

«Карпати»: Ільющенков, Мірошніченко (Худоб’як, 84), Пластун, Балажіц, Костевич, Даушвілі, Чачуа, Голодюк, Кожанов (Пучковський, 63), Ксьонз, Сергійчук (Кополовець, 46).

Запасні: Мисак, Новотрясов, Мартинюк, Страшкевич.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Дедечко, 80, Ковпак, 88.

Попередження: Даллку, 64, Сапай, 77, Янузі, 90+3 – Кожанов, 23, Даушвілі, 72, Балажіц, 78.

На передматчевому тренуванні Андрій Гітченко отримав ушкодження, тож на матч проти «Ворскли» не потрапив навіть до резерву. Зважаючи на це, місце в основі отримав Амбросій Чачуа, тоді як Ігор Худоб’як залишився в запасі, адже сам лише нещодавно відновився від своєї травми. Інших змін команда Ігоря Йовічевіча, у порівнянні з минулим матчем, не зазнала. Так само «читався» і склад полтавчан, тож «Ворскла» і «Карпати» могли запропонувати один одному несподіванки хіба що тактичного характеру. 

Власне, Ігор Йовічевіч таку спробу зробив. Справа в тому, що на позиції під нападником грав не Голодюк, як це було з початку чемпіонату, а Амбросій Чачуа. Сам же Голодюк розташувався у центрі поля, в парі з Даушвілі. Щодо Чачуа, то на місці відтягнутого нападника він грав хіба в товариському матчі проти македонського «Хоризонта» на зборах в Туреччині трохи менше року тому. При чому відіграв він дуже пристойно та ефективно. 

Карпатівці, які в цьому матчі були не «зелено-білими», а «червоно-чорними», почали гру обережно, не висуваючи в атаку великі сили. Ворскляни ж, навпаки, більше атакували, хоча особливого креативу в їхніх діях не було. Переважно підопічні Василя Сачка намагалися продертися до воріт за рахунок швидких передач низом, кидаючи форвардів у вільні зони. Але Ігор Пластун та Ґреґор Балажіц усе читали, тож турбувати Ільющенкова господарі могли хіба що ударами з-за меж штрафного. Лише в одному з епізодів, після сильного удару від Громова, Сашкові довелося стрибати, але цей постріл не був надто небезпечний. 

Карпатівці ж до перерви мали два моменти. Спершу Денис Кожанов, який приблизився до карної зони, але не знайшов кому віддати м’яча, вирішив пробити сам. Удар був доволі несподіваним, але Богуш із ним впорався. Натомість, під кінець тайму, львів’яни розіграли дуже непогану атаку на фланзі: після класного навісу Сергійчук знайшов для себе хорошу позицію і вистрибував за м’ячем, до якого Богуш вже не встигав. Але Михайло зовсім трішки схибив – круглий зрикошетив від перекладини і вилетів у поле. 

На другий тайм Сергійчук не вийшов – його замінив Кополовець. Таким чином Міша зайняв позицію Кожанова, а сам Денис був делегований у напад, де за багато років у «Карпатах» не грав, хоча в академії донецького «Шахтаря» не рідко виступав на вістрі атаки. 

Карпатівці одразу ж провели небезпечну атаку, яку не зміг завершити Ксьонз, але куди гострішим був випад господарів. Після не найкращої гри Ільющенкова на виході, Громов опинився на забійній позиції. Важко сказати – бив він чи віддавав передачу на Ковпака, але як би там не було, саме Ковпак примудрився не влучити з кількох метрів у рамку. Тут, правда, треба віддати належне Ільющенкову, який самовіддано кинувся рятувати ворота і завадив нападнику «Ворскли». 

На таку гостинність сповна відповів Ксьонз. Зловивши ворсклян на контратаці, Чачуа шикарною передачею кинув у прорив Павла – той легко на швидкості утік від оборонця, вийшов сам на сам і, здавалось, уже м’ячу нікуди діватися. Однак, круглий підступно пролетів повз штангу, після чого Ксьонз у шоку упав на газон...

Щось по-футбольному неймовірне продовжилося на полі полтавського стадіону і в подальшому. Щойно Пучковський вийшов на заміну замість Кожанова, як спершу заробив перспективний штрафний, а потім взагалі по-зміїному прослизнув крізь натовп оборонців суперника і вийшов на чисте побачення із Богушем. Невідомо що змусило Тараса віддавати передачу на партнера, який перебував у куди гіршій позиції. Чому Пучковський просто не пробив – напевно, і для нього самого загадка. У підсумку, шикарний момент нарешті відкрити рахунок було втрачено. 

А вже в наступній атаці забивати мали господарі, однак Ковпак зі зручної позиції перекинув не лише Ільющенкова, але й ворота. Гол назрівав, от невідомо лише у чиї ворота... 

Усе могло б обернутися по-іншому, якби свій штрафний реалізував Голодюк – він сам його заробив і взявся виконувати. Однак м’яч опустився над перекладиною. Буквально за кілька хвилин право на свій штрафний заробили господарі. Дедечко пробив класно: обвів стінку і поцілив точно в кут. Все б нічого, от тільки скільки вже таких штрафних пропустили карпатівці... 

На останні хвилини «леви» кинули усі сили – вийшов Худоб’як, а Ксьонз опустився трохи нижче. «Ворскла», зрозуміло, тягнула час, тримаючи переможний рахунок. І таки зловили гостей на контратаці. Точніше, на помилці Кополовця, який прийняв невдало прийняв м’яча з ауту. Хоча захисники встигли повернутися на свої позиції, але усе закінчилося для них фатально. Ільющенков не зафіксував м’яча після удару Янузі, відкинувши його просто на ногу Ковпаку, якому не залишалося нічого іншого, як добити його у порожні ворота – 2:0.

Останні хвилини «Карпати» провели в атаці, але нічого з цього, за винятком удару Пластуна в штангу, не отримали. Таким чином, не використавши свої нагоди «леви» поступилися в Полтаві, хоча показали дуже непоганий футбол, особливо в другому таймі.

Про це повідомляється в неділю на офіційному сайті ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів