«Волинь» (Луцьк) – «Карпати» (Львів) – 0:2 (відео)

21:53 17 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У західноукраїнському «дербі» переміг футбольний клуб, який займав останнє місце в турнірній таблиці.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

«Волинь» (Луцьк) – «Карпати» (Львів) – 0:2

4-й тур. 17.08.2014, 19:30. «Авангард», Луцьк. Сонячно. +21°С

Арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.). Асистенти арбітра: Олег Муравйов, Андрій Шамека (обидва – Маріуполь, Донецька обл.). Четвертий арбітр – Іван Бондар (Київ). Делегат ФФУ – Віктор Старовойт (Київ). Спостерігач арбітражу – Сергій Дзюба (Київ).

«Волинь»: Кичак, Сімінін, Жуніч, Воронін, Новак, Ерік, Бабенко (Шабанов, 60), Матей (Алессандро, 77), Гуменюк, Федорчук (Козьбан, 66), Д. Маріотто. Запасні: Неділько, Задерецький, Сваток, Приндета. Головний тренер – Віталій Кварцяний.

«Карпати»: Ільющенков, Мірошніченко, Пластун, Балажіц, Гітченко, Костевич, Голодюк (Худоб’як, 69), Даушвілі, Кожанов (Кополовець, 75), Ксьонз (Мартинюк, 82), Сергійчук. Запасні: Підківка, Чачуа, Марусич, Пучковський. В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Кожанов, 40, Балажіц, 55.

Попередження: Новак, 55, Матей, 63 – Гітченко, 18. Вилучення: Сімінін, 90.

Ігорю Йовічевічу довелося підлаштовуватися під суперника. Не секрет, що у складі «Волині» грають переважно високі та габаритні футболісти, тож поява номінального центрального захисника в центрі поля не особливо здивувала. Так само логічно було припустити те, що у парі з Гітченком грав Даушвілі. Таким чином тренер «Карпат» спробував убити двох зайців – за рахунок Гітченка створити спротив волинянам на другому поверсі, а за рахунок Даушвілі втримати активних центральних хавбеків суперника. 

Попри те, що така пара опорників у складі «Карпат» грала вперше, досвідчені футболісти досить швидко знайшли порозуміння і доволі гармонійно влилися в загальну картину. Перекривши зони, карпатівці створили клопоти супернику, який не знаходив інших варіантів розвитку своїх атак, окрім як довгих передач на хід 18-річному бразильцю Маріотто. Кілька разів він намагався обіграти Пластуна чи Балажіца, але це йому не вдавалося. Підопічні Віталія Кварцяного вирішили добратися до воріт Ільющенкова за рахунок дальніх ударів, але й тут удача їм не усміхалася.

Загалом, у першому таймі «Карпати» виглядали цікавіше за свого суперника. У львів’ян після кожного випаду з’являлася небезпека. Уже на старті матчу міг забивати Денис Кожанов, якого класним пасом вивели на ворота Кичака. Денис прийняв і обробив м’яча, але трохи забарився з ударом, що дозволило оборонцеві наздогнати його. Але й тут Кожанов примудрився звільнитися від опіки і таки завдав удару, хоч і з близької відстані, але не дуже сильного. Кичак ногою м’яча відбив... 

Класна нагода була і в Сергійчука, який удвох з Ксьонзом виривалися на одного оборонця. Однак Михайло замість того аби віддати пас на хід партнеру вирішив пройти сам і у підсумку м’яча втратив. Та все ж «Карпати» свого досягли. Закрутивши карусель на правому фланзі, Ксьонз несподівано навісив в район лінії воротарського майданчика, де Кожанов примудрився перестрибнути свого куди вищого опікуна і увігнав м’яча у сітку. Таким чином, уперше зі старту цього чемпіонату, карпатівці повели в рахунку. 

«Волинь» ще до перерви спробувала вирівняти становище, але дальні удари успіху все ще не приносили. Тож Віталію Кварцяному було про що поговорити зі своїми підопічними у роздягальні. 

Логічно, що зі стартових хвилин «Волинь» спробувала додати в атаці за рахунок збільшення кількості гравців, які брали участь в креативних діях команди. Однак при цьому лучани оголяли свої тили, що дозволило карпатівцям проводити швидкі та небезпечні випадки. Так, в одному з епізодів на старті другого тайму Пластун сильно запустив Сергійчука вперед, якого зачепили на підступах до штрафного. Олег Голодюк сильно пробив зі штрафного, причому так, що Кичак не зміг зафіксувати м’яча в руках – кутовий. А вже після навісу від Ксьонза, Балажіц виграв повітря і вдруге забив «Волині» головою! Чесно кажучи, такого парадоксу і не пригадаєш без статистики. 

Здавалося, що лучани деморалізовані, але при цьому вони продовжували створювати загрози біля воріт Ільющенкова. Після кутового від Федорчука м’яч загубився в центрі штрафного, але хтось з гравців «Волині» неймовірно сильно пробив низом. Фантастичний сейв від Ільющенкова врятував команду від гола... А коли вже й сам воротар був безсилий йому на допомогу вже вкотре прийшла перекладина. 

«Карпати» мали достатньо простору для проведення контратак, але сили вже були не ті та й швидкості частенько бракувало. Шанси були у свіжих гравців, наприклад в моменті, коли Сергійчук класно кинув у прорив Мартинюка. Але Славка, який вже виходив сам на сам наздогнав Сімінін і чисто вибив м’яча у нього з-під ніг. А от впоратися з Кополовцем Сімінін не зміг. Міша отримав класний пас на хід, вирвався сам на сам, тож капітану «Волині» не залишалося нічого іншого, як валити карпатівця на підступах до штрафному. Червона картка для капітана лучан – справедливий вирок арбітра. 

І так само справедливо «Карпати» отримали першу в сезоні перемогу, дуже непросту, але заслужену, з чим підопічних Ігоря Йовічевіча та й самого тренера можна привітати.

Про це повідомляє в неділю інформаційний центр ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів