Військові зі Львівщини підкорили вершини Карпат

18:40 1 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Група військових інструкторів здійснила зимові сходження на Говерлу й Петрос.

У львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного повідомили сьогодні, 1 березня, що днями завершилися тактико-спеціальні заняття й навчально-тренувальні збори, в межах яких група військових інструкторів здійснила зимові сходження на дві найвищі вершини України – Говерлу (2061 метр) і Петрос (2020 метрів) в Карпатах. Участь у цих сходженнях взяли військовослужбовці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, 49-го окремого навчального розвідувального батальйону 184-го Навчального центру, а також 199-го Навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Сходження відбулися захід за підтримки Львівської обласної федерації альпінізму та скелелазіння України. А технічну допомогу у вигляді засобів зв’язку для експедиції надали українські компанії ТОВ «Доля і Ко.ЛТД» та «Sigma mobile – Україна». Очолили експедицію досвідчений інструктор з альпінізму та скелелазіння Іван Бандрівський та викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін Національної академії сухопутних військ Микола Шевяков, за плечима яких вже чимало сходжень на найвищі вершини Європи та Азії, зокрема на Меттерхорн та Ельбрус.

Ця експедиція також стала одним із етапів курсу підготовки військових інструкторів до отримання ними спортивного розряду «Альпініст України». Першого дня було здійснено 20-кілометровий марш гірсько-лісистою місцевістю, впродовж якого відпрацьовувалися прийоми пересування в складі підрозділу на складному гірському рельєфі. Увага також зверталася на вдосконалення техніки з пересування та самострахування на снігових схилах.

Наступного дня група здійснила сходження на вершину гори Петрос, яка влаштувала серйозний і жорсткий екзамен для наших військовослужбовців, щоб вони на власному досвіді відчули всю складність воєнних дій у горах. Микола Шевяков поділився враженнями: «Цього дня на військовослужбовців чекало справжнє випробування – відносно спокійна погода в лісовій зоні на підході до гори змінилася. Небо затягнуло хмарами, повіяв шквальний штормовий вітер. З кожним кроком до вершини вітер дужчав, бив по обличчях альпіністів сніговою крихтою та міг призвести до зриву вниз. Однак, завдяки волі й наполегливості, нам все ж вдалось успішно завершити сходження, а потім без проблем повернутись до підніжжя».

Третього дня, вже без особливих труднощів, військовослужбовці підкорили найвищу гору Українських Карпат – Говерлу. Однак курс підготовки військових альпіністів триває. Вже незабаром, за планами організаторів сходжень, відбудуться практичні заняття на скельному рельєфі, які пройдуть в одному зі скелястих районів Карпат. По завершенню всіх етапів підготовки та після складання спеціального іспиту учасникам будуть присвоєнні спортивні розряди «Альпініст України».

Про це повідомили сьогодні, 1 березня, на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж сходження.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів