Військові моряки вже розпочали у Львові планувати навчання «Сі Бриз – 2016»

23:18 2 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

У ході маневрів, до участі в яких традиційно запрошені флоти інших країн, відбудеться проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

«Сьогодні, 2 лютого, у Львові розпочала роботу початкова конференція з планування українсько-американського багатонаціонального навчання «Сі Бриз-2016», – повідомили у вівторок у міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«У ході маневрів, до участі в яких традиційно запрошені флоти інших країн, відбудеться проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні. Керівник робочої групи від Військово-Морських Сил Збройних Сил України, капітан 1 рангу Олексій Доскато, зазначив: «Раніше ми з американськими колегами проаналізували досвід, набутий під час навчань «Сі Бриз-2015», обговорили формат проведення, попередній сценарій та можливий склад учасників «Сі Бриз-2016». Під час планувальної конференції ми узагальнимо потенційний склад сил учасників навчання, уточнимо перелік рекомендованих навчань і тренувань, проекти сценарію і плану навчання, потребу в матеріально-технічних засобах тощо». 

Представник Військово-Морських Сил Сполучених Штатів Америки, капітан 2 рангу Кен Енглі, подякував українській стороні за роботу та висловив впевненість, що спільна робота військовослужбовців ВМС різних країн матиме позитивний результат. У командуванні ВМС ЗС України вважають, що проведення українсько-американських навчань серії «Сі Бриз» є важливим чинником зміцнення регіональної безпеки та дієвим механізмом підготовки кораблів і підрозділів флоту за стандартами провідних країн».

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів