Відкриття сезону УПЛ у Львові: Маркевич помирився з Безсмертним

21:24 23 липня 2021 р.

Фото до новини

У рамках 1-го туру УПЛ 2021/22 "Львів" приймав "Маріуполь" на стадіоні "Арена Львів".

У новому сезоні Українська прем'єр-ліга розширена до 16 учасників, з-поміж яких дві команди - зі Львова: однойменний ФК "Львів" та ФК "Рух".  Першій випало відкривати сезон у Львові. "Рух" у неділю, 25 липня, зіграє у Харкові з командою "Металіст 1925", нагадує Dailylviv. 

ФК "Львів" провів ребрендинг, змінивши емблему на сучасну, та провів невеличке оновлення складу, однак ледь не втратив можливість грати у рідному місті – "містяни" переїхали на стадіон "Україна", а вже наступного дня дізналися про неможливість проводити тут матчі УПЛ. Домовитись з "Ареною Львів" вдалося лишень тиждень тому, однак за чотири дні до старту сезону намалювались нові проблеми – 11 футболістів і 4 тренери підхопили коронавірус, а ще п'ятеро гравців мали високу температуру. Про це розповів Футбол24.

Це доволі прикрий факт, адже у Львова не така вже й велика обойма основних гравців. За час літнього міжсезоння колектив втратив Велвеса, Філіпе, Лобая, Казлаускаса та Захарківа, підписавши Політила, Зозулю та Хамелюка – от і вся ротація складу. Наставнику команди Анатолію Безсмертному сьогодні довелося поламати голову над тим, як замінити хворих лідерів. Хоча йому не звикати до складних умов: прийшовши в команду наприкінці минулого чемпіонату, він витягнув відверто "мертвий" Львів на 8 місце, перемігши "Шахтар", "Десну", "Олександрію" і - "Маріуполь".

На передсезонних зборах Львів намагався не покидати рідний регіон, здебільшого спарингуючи проти колективів із Західної України. Всього було сім контрольних матчів – "містяни" переграли "Минай", "Верес", "Поділля" і тернопільську "Ниву", розписавши нічию з "Агробізнесом" і програвши "Прикарпаттю" з "Колосом". В усіх поєдинках були голи, але львів'яни не забивали більше двох – і лишень три рази залишили вони свої ворота "сухими" (з "Минаєм", "Поділлям", "Нивою"). Найкращим бомбардиром став Ренан (3 м'ячі).

"Маріуполь" провів міжсезоння набагато спокійніше. Проблеми в головного тренера Остапа Маркевича традиційні – добиратися до Львова довелося 20 годин, а команда перед новим чемпіонатом знову провела масштабне оновлення складу. За літо азовці розпрощалися з Бондаренком, Сіканом, Очеретьком, Биковим, Тищенком, Сагуткіним, Кирюханцевим, Муравським, Танковським, Гальчуком. Втрати грандіозні, хоча частина цих футболістів ще може повернутись до "Маріуполя".

Посилення ж виявилось дуже сирим – у центр захисту прийшов 31-річний Микицей, а в середній лінії з'явився В'юнник. Усі інші новачки прийшли з юніорського складу "Шахтаря", причому двом з них (Удоду та Хромею) немає навіть 18-ти років.

Компенсувати ці проблеми повинен був збір у Туреччині, де вдалося провести три контрольних матчі. "Маріуполь" пропустив у них лише один гол (від "Бурсаспора"), здолавши сербський "Пролетер" (1:0) та розгромивши "Полісся" (3:0). Крім того, вдома команда перемогла "Яруд" (2:0). Найкращим бомбардиром у міжсезонні став Кащук, якому вдалося відзначитись трьома голами.

"Львів" не називав прізвищ гравців, хворих на коронавірус. 

Якби "Львів" виступав в основному складі, то перевагу однозначно варто було б віддати "містянам" – вони виглядали б більш зіграними, та і варіантів для ротації по ходу зустрічей вистачало б. На жаль, COVID-19 вніс свої корективи, тож нині фаворитом здавався "Маріуполь".

Азовці якісно провели збори, майже не пропускаючи голів – і це з доволі сирою обороною. При цьому команда зберегла доволі сильну атакувальну групу футболістів. З огляду на зазначені вище фактори, більш вірогідною сьогодні була перемога гостей.

Матч закінчився з рахунком - 1:1. На 9-й хвилині забив Андрій Кулаков ("Маріуполь"), а 32-й - Артур Ременяк ("Львів"). 

Команди грали у таких стартових складах: 

"Львів": Орест Костик (воротар), захисники: Борис Крушинський (Дмитро Семенів), Олександр Романчук, Володимир Якімець, Андрій Бусько, півзахисники: Шина, Іван Брікнер, Фране Чір'як, нападники: Назарій Нич (Маруан Міхобі), Артур Ременяк (Енес Махмутовіч), Ернест Антві.

"Маріуполь": Олег Кудрик (воротар), захисники: Сергій Чоботенко, Петро Стасюк, Кирило Меліченко (Олексій Кащук), Станіслав Микицей, півзахисники: Максим Чех, Дмитро Топалов, Дмитро Мишньов (Михайло Хромей), Сергій Горбунов, Микита Петерман (Олег Очеретько), нападник: Андрій Кулаков (Богдан В'юнник). 

ФК Львів зіграє матч-відкриття УПЛ, якщо в команді буде хоча би 14 здорових гравців

ПФК Львів уражений коронавірусом, і матч 23 липня під запитанням

Одна команда УПЛ домовилася: ПФК Львів 23 липня стартує на стадіоні Арена Львів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів