Українські паралімпійці вибороли в Яворові чотири золоті медалі Кубку світу

22:40 20 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Українська збірна впевнено утримує лідерство на Кубку світу з лижних перегонів і біатлону серед спортсменів з інвалідністю в селі Яворів у Турківському районі Львівської області.

Упродовж п’яти днів змагань спортсмени з української паралімпійської збірної чотири золоті, дві срібні та п’ять бронзових нагород, у білоруської – по одній золотій та срібній медалі, у французької – одна золота нагорода, у німецької – дві срібні та бронзова медалі, у норвезької –  срібна. Зокрема, весь подіум був українським в змаганнях серед чоловіків-біатлоністів з порушеннями зору – перше місце виборов Віталій Лук'яненко (гайд – Борис Бабар), друге – Юрій Уткін (гайд – Руслан Перехода), третє – Ярослав Решетинський (гайд – Артур Гергарт).

Серед жінок з порушеннями зору першу й третю сходинку п'єдесталу вибороли українки Ольга Прилуцька (гайд – Борис Бабар) та Оксана Шишкова (гайд – Віталій Казаков), срібна нагорода – у представниці Німеччини Клюг Клари (гайд – Хартл Мартін).

У змаганнях чоловіків в категорії сидячи першим у біатлоні став українець Тарас Радь, білорус Дмітрій Лобан виборов срібло. На третій сходинці п’єдесталу також був спортсмен з України – Максим Яровий.

Серед жінок в категорії сидячи першою в біатлоні фінішувала Лідія Графєєва з Білорусі; друге та третє місця вибороли спортсменки з Німеччини Анна Вікер та Андреа Ескау.

Серед чоловіків у категорії стоячи золоту нагороду виборов спортсмен із Франції  Бенджамін Дав'є, срібна нагорода –  у норвежця Нільса-Еріка Ульсета, бронзова нагорода – в українця Ігоря Рептюха.

Серед жінок у категорії стоячи увесь п’єдестал пошани також був українським: золота нагорода – в Олександри Кононової, срібна – у Людмили Іляшенко, бронзову медаль виборола Ірина Буй. Про це повідомили сьогодні, 20 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів