Україна пропускає Францію на чемпіонат світу у Бразилії

00:45 20 листопада 2013 р.

Фото до новини

У матчі-відповіді у Парижі французи показали українцям як треба грати м'ячем і головою, щоб перемагати не за фартом, а за фактом.

У вівторок, 19 листопада, у матчах плей-оф визначилися останні команди, які гратимуть наступного року у фінальній частині чемпіонату світу з футболу у Бразилії. Другий матч проти збірної Франції у Парижі національна збірна України програла з рахунком - 0:3 (0:2 - у першому таймі). А оскільки у домашньому матчі минулої п'ятниці українці перемогли французів у Києві лише 2:0, то за підсумками двох зустрічей путівку до Бразилії здобула збірна Франції. 

Команди грали у таких складах: 

Франція: Льоріс, Дебюши (Санья,78), Варан, Сахо, Евра, Матуїді, Погба, Кабай, Вальбуена, Рібері, Бензема (Жиру,82).

Україна: П'ятов, Мандзюк, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Ротань, Безус (Гусєв,64), Едмар, Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля (Селезньов,76).

Вилучення: Хачеріді (47, друга жовта).

Голи: Сахо (22, 72), Бензема (34). 

У Бразилію також додатково від Європи поїдуть збірні Хорватії (домашня перемога над ісландцями 2:0, перший матч у гостях - 0:0), Греції (нічия на виїзді з румунами 1:1, виграш у першому матчі вдома 3:1), Португалії (дві перемоги над шведами: 3:2 у вівторок у гостях і 1:0 - 15 листопада вдома). Прикметно, що всі чотири голи у складі португальців забив Кріштіану Роналду, один із основних кандидатів на "золотий м'яч" - приз найкращому гравцеві світу у 2013 році.

Африканський континент делегував у вівторок збірні Гани (1:2, 6:1 - з командою Єгипту) і Алжиру (2:3, 1:0 - з командою Буркіна Фасо - алжирців зробили переможцями за підсумками двох матчів два м'ячі забиті у гостях).

Найкращі шанси на здобуття ще двох путівок до Бразилії мають Уругвай і Мексика, які переконливо перемогли у перших матчах плей-оф своїх суперників: Йорданію та Нову Зеландію. 

Раніше путівки на ЧС-2014 здобули:  Іспанія (чинний чемпіон світу), Бразилія (господар турніру), Німеччина, Голландія, Англія, Італія, Аргентина, Австралія, Гондурас, Іран, Колумбія, Коста-Рика, США, Чилі, Еквадор, Республіка Корея, Японія, Нігерія, Кот-д'Івуар, Камерун, Бельгія, Швейцарія, Росія, Боснія і Герцеговина.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів