Україна продовжує пдготовку у Львові й ще п'яти містах до ЄвроБаскету-2015

10:40 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vilkul.ua

Про це заявив у понеділок президент ФБУ Олександр Волков.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков заявив сьогодні, 31 березня, на спільній прес-конференції ФБУ і МОК «ЄвроБаскет-2015»: «Федерація баскетболу України, місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет-2015» і я особисто налаштовані до останнього захищати спортивний престиж нашої країни і зробити все можливе для збереження права України на проведення «ЄвроБаскету-2015».

Повідомляючи про це сьогодні, 31 березня, прес-служба міської ради додає, що будівельна готовність арен становить від 5 до 20%, інвестори вже вклали понад 400 млн. грн., а Федерація баскетболу України і місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет-2015» спільно розробили три сценарії проведення ЄвроБаскету-2015, залежно від кількості арен і ступеню їхньої готовності. Відповідно до Державної цільової соціальної програми підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, затвердженої в жовтні 2013 року, підготовка включає в себе будівництво семи нових мультифункціональних арен, трьох тренувальних комплексів і шести тренувальних баз, а також реконструкцію двох Палаців спорту (у Києві та Дніпропетровську) і двох аеропортів (у Дніпропетровську та Одесі).

При цьому відмінною особливістю проведення ЄвроБаскету-2015 є те, що будівництво арен ведеться за кошти приватних інвесторів, держава ж бере участь у компенсації відсоткової ставки за кредитами, які інвестори повинні взяти в банках у розмірі до 75% вартості будівництва.  Однією з найважливіших концептуальних складових підготовки турніру є створення нової інфраструктури, яка є фактично новим кластером економіки і може бути використана для проведення величезної кількості різноманітних спортивних, культурних, розважальних заходів. Досі таких комплексів в Україні не було.

У той же час у США та Європі вони дуже затребувані й задіяні майже 270 днів на рік. Як підкреслив Олександр Волков, враховуючи сьогоднішні умови, можна значно скоротити витрати на підготовку до турніру, знизивши кількість арен з семи до п'яти, відмовившись від будівництва тренувальних баз і комплексів, реконструкції аеропортів. 

Сума коштів, виділених з держбюджету, склала 16 млн. грн. і була витрачена на розробку проектів будівництва баз і комплексів, а також початкові роботи з реконструкції Палацу спорту «Метеор» (Дніпропетровськ). Голова ФБУ Олександр Волков зазначив також:«Згідно з графіком будівництва арен, є відставання від 40 до 60 днів. Але будівництво ще може бути завершено у термін. Згідно з попередніми домовленостями, керівництво ФІБА Європа чекає зустрічі з керівництвом українського уряду. Ми робимо все необхідне для збереження турніру в Україні. Справа за позицією Кабінету Міністрів та інвесторів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів