Учасники війни на сході України протистояли сестрам Ганні й Марії Музичук зі Львівщини (відео, оновлено)

17:50 26 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Чемпіонка світу зі шахів та її сестра дали сеанс одночасної гри українським бійцям.

У Львові на базі навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони України відбувся сеанс одночасної гри з шахів, присвячений Всесвітньому дню шахів та Дню шахів в Україні. У турнірі взяли участь гросмейстер, переможниця шахової олімпіади, чемпіонка світу та Європи Марія Музичук, чемпіонка Європи Ганна Музичук та військовослужбовці Львівського гарнізону – учасники антитерористичної операції.

Змагання тривали впродовж двох годин на 20-ти шахових дошках. Наприкінці змагань Марія та Ганна подякували учасникам турніру за цікаву гру та нагородили військовослужбовців почесними сертифікатами зі своїми підписами.

Від імені учасників АТО, які взяли участь у сеансі одночасної гри, українським майстриням шахових комбінацій подякував військовослужбовець 80-ї окремої аеромобільної бригади молодший сержант Євген Дорошенко. Він побажав Марічці та Ганні подальших спортивних успіхів і подарував їм квіти та вимпели.

Про це повідомили сьогодні, 26 липня, в прес-службі міністерства оборони України.

«Шахістки Марія та Анна Музичук дали сеанс одночасної гри українським бійцям. Позмагатися з спортсменками чоловіки прийшли не самі, а разом з дітьми. Вони також сіли за шахову дошку і спробували свої сили. Гра тривала близько години і завершилася не на користь бійців. Виграти у сестер Музичук жоден з двадцяти військових не зміг», – розповіли 25 липня в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації повідомили «Щоденному Львову»:

«25 липня, на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у Львові воїни-учасники АТО зіграли у шахи із чинною шаховою чемпіонкою світу серед жінок стриянкою Марією Музичук. З нагоди відзначення Дня шахів у сеансі одночасної гри проти спортсменки зійшлись 14 українських бійців.

До гри також доєдналась старша сестра Марії Музичук – Ганна – відома шахістка і чемпіонка світу із бліцу. У понад годинній грі сестри здобули перемогу в усіх партіях.

За словами учасників АТО, для них це новий досвід, адже вони грали із кращими шахістками у світі. Військових зовсім не засмутила поразка, так як справжньою перемогою стане звільнення української землі від російських загарбників. Саме такий успіх, з їх слів, невдовзі чекає наші збройні сили у військовому протистоянні з агресором.

Майстер міжнародного класу Марія Музичук 5 квітня стала 15-ою чемпіонкою світу з шахів, перемігши свою російську опонентку на турнірі в Сочі. Таким чином, вона стала другою шахісткою за часів Незалежності України, кому вдавалося перемогти на чемпіонаті світу. Також Марія Музичук отримала визнання найкращої спортсменки Львівщини за підсумками квітня 2015 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів