Уболівальників львівських «Карпат» затримували вчора в Криму як «агентів СБУ»

15:58 21 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Як повідомляє віце-президент футбольного клубу Тарас Павлів, після п’ятигодинного допиту їх вислали з півострова.

«Футбол 24» цитує розповідь віце-президента львівських «Карпат» Тарас Павлів про мандрівку вболівальників цієї команди до Криму на її матч зі сімферопольською «Таврією»:

«Коли планували виїзд, то вирішили, що поїдуть тільки ті, хто катає «Золотий сезон» – усі матчі в чемпіонаті. Таких – вісім чоловік. А решті пояснили, що краще не ризикувати, а поїхати на наступний матч.

Тих вісім чоловік відправили разом із командою. Дубль і основа їхали в двох автобусах, і ще «бус» з цими фанатами – всі їхали в одній колоні.

Фанати були внесені до складу делегації від клубу – не окремо вони їхали, а разом із всіма. Коли під’їжджали до Сімферополя, той «бус» розвернули – прочитали три прізвища, побачили по обличчях, хто сидить в ньому, і сказали: «Ви нікуди не їдете».

Хлопці повернулися до Мелітополя і намагалися їхати поїздами. Спочатку проривалося четверо – трьох з них висадили у Джанкої і забрали до райвідділу міліції.

Тим трьом у відділку розказували, що їх агенти СБУ посилають, що вони «на заданії» і подібні неспівставні з розумом речі. Годин п’ять вони розповідали, що це неправда. 

Переписали номера їх телефонів, а потім вивезли за Крим. Дехто все-таки потрапив до Сімферополя – але не львівськими поїздами, а в об’їзд.

Одного хлопця забирали з вокзалу хлопці з Сімферополя – вони казали «самообороні», що він приїхав до них, а не на футбол. Хто говорив українською мовою – одразу перевіряли документи.

Одна дівчина добиралася до міста через Алушту. Вона розмовляла телефоном українською, троє чоловік «самооборони» підійшли до неї, представились, почали казати, що в неї «бидляцька» мова, що українців тут не буде. Її шарпали-шарпали, а потім один із них штовхнув в стіну, і синяк їй набив під оком.

Хлопцям, які все-таки потрапили на матч, теж говорили про мову. На кшталт «не говоріть цією бидляцькою мовою, а говоріть російською».

Казали, що викинуть їх голими зі стадіону. Врешті решт, після матчу команда їх забрала, і вони виїжджають із Сімферополя разом з «Карпатами».

Те, що Прем’єр-ліга мала подумати про перенесення матчу на нейтральне поле - ясно, що ніхто цього не зробив. Всім все по барабану».

Як повідомляв «Щоденний Львів», «зелені чоловічки» не пропустили до Криму вісьмох фанів «Карпат», які перемогли вчора в Сімферополі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів