У Великому Дорошеві триває чемпіонат світу (відео, оновлено)

16:20 26 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Україна вперше приймає чемпіонат світу з ракетомоделювання, за проведення якого майже чотири роки боролася з Росією.

Масштабний форум у селі Великий Дорошів зібрав учасників із 20 країн. Космодром облаштували всього за 15 кілометрів від Львова, в селі Великий Дорошів. Хоча літають тут не справжні літальні апарати, а їхні зменшені копії. 

Глядачі могли не лише спостерігати, а й власноруч змайструвати паперову копію якогось літального апарату. Для дітей влаштували майстер-клас. Учасники самі придумали ракетам назви і розфарбували їх на свій смак.

Усього спортсмени змагаються у дев'яти класах моделей. Закриють чемпіонат світу 29 серпня видовищними перегонами квадрокоптерів.

Чемпіонат світу з космічних моделей відбувається з 23 неподалік від Львову. Вхід на чемпіонат безкоштовний для всіх глядачів.

Про це повідомили на сайті «Телеканалу новин «24», де також розповіли:

«У День Незалежності наші спортсмени заробили одну срібну медаль у особистому та одну срібну медаль у командному заліку. Також українці взяли «золото» в додатковому класі змагань.

Перше «срібло» серед дорослих завоював Олександр Сінеліций – він показав другий результат у змаганнях керованих ракетних планерів «S8E/P», поступившись тільки представнику Латвії. Завданням є протримати ракетоплан у повітрі задану кількість часу, після чого посадити його у визначену зону. 

У цьому ж класі збірна України отримала друге місце в загальнокомандному заліку. На першому опинилася збірна Болгарії.

У класі моделей «S3A» (на тривалість польоту з парашутом) українські юніори на лічені очки відстали від збірної Словаччини та зайняли четверте загальнокомандне місце. Також четверте місце в особистому заліку зайняв Владислав Журавльов.

А в змаганнях додаткового класу змагань «S2/P» українські юніори зайняли перше загальнокомандне місце, обійшовши збірну США. Золоту медаль у загальнокомандному заліку серед юніорів завоював Антон Петрух

 Команда дорослих у цьому ж класі показала другий загальнокомандний результат, поступившись збірній США. А бронзову медаль в особистому заліку отримав українець Віталій Сидоренко.

Клас «S2/P» імітує політ ракети з крихким вантажем (курячим яйцем), який повинен залишитись неушкодженим від старту до посадки. Він був уведений до програми чемпіонату з ініціативи представників США та одного з організаторів – компанії «Noosphere».

Виконавчий директор компанії «Noosphere» та директор чемпіонату світу з ракетомодельного спорту Михайло Рябоконь зазначив: «Ми задоволені початком чемпіонату. Особливо приємно отримати кращий результат у класі моделей із крихким вантажем, у якому зазвичай попереду американці, а ми беремо участь уперше. Після цього сенатор Джон Ленгфорд, член американської делегації, порекомендував Україні спробувати свої сили в цьому класі в рамках престижного Паризького аерошоу. І це нарівні зі збірними Англії, Франції, Японії та США». 

На честь Дня незалежності всі бажаючі змогли безкоштовно взяти участь у битві фарбами холі від !Holipla!y та майстер-класах з конструювання ракет, а ввечері – запустити небесні ліхтарики. Команда Польщі до свята влаштувала солодкий феєрверк для дітей, запустивши в небо ракету, заповнену цукерками».

Про це також повідомили на сайті «Телеканалу новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів