У центрі Львова побили польських ультрас (відео, оновлено)

20:04 20 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Схоже, вболівальникам «Легії» пригадали банер на стадіоні у Варшаві.

Увечері 19 серпня близько 20:50 у центрі Львова трапилася бійка за участі польських футбольних ультрас. Сутичка сталася у центрі міста, на проспекті Свободи.

За інформацією джерела польські футбольні фанати образливо висловлювалися про Львів і його мешканців. За словами свідків, бійка виникла між близько 20 українцями та вісьмома поляками. Іноземці їхали до Києва на матч між «Зорею» та «Легією».

Додамо, що в ніч з 19 на 20 серпня у Києві польські фанати побилися з українськими ультрас. Бійка носила масовий характер з використанням піротехніки. Матч плей-офф Ліги Європи «Зоря» – «Легія» відбудеться сьогодні. Початок о 20:00.

Про це повідомили сьогодні, 20 серпня, на сайті «Футбол 24».

Натомість сторінці громадського об’єднання «Варта 1» в соціальній мережі повідомили сьогодні, 20 серпня, вночі:  «Бачив багато міліції в центрі і побитих чуваків (так розумію, що поляків у футболках польської команди «Легія», фанати якої говорили, що «Львів належить Польщі»)»; «Побили польських фанатів ультра – правих, які погано говорили про Львів і львівян. Ті фанати їхали в Київ на матч. Чому в Львові затримались – ніхто не знає»; «Все ще тягнеться від матчу «Дніпро» – «Севілья». Тоді польскі фанати у Варшаві топтали рози «Дніпра», і тому подібне, і здається, що це були саме фанати «Легії». От наші й помстились за друзів-дніпрян»; «рози України зривали з людей, потім палили їх на стадіоні... ще банер «Львів то польське місто».

Про це повідомили сьогодні, 20 серпня на сторінці громадського об’єднання «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте», де також опублікували відео з місця події.

Своєю чергою, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» розповіли в четвер:

«19 серпня близько 21 години у центрі Львова побилися футбольні фанати з України та Польщі. Польські вболівальники їхали через Львів до Києва, де сьогодні, 20 серпня, відбудеться матч кваліфікаційного раунду плей-оф Ліги Європи між луганською «Зорею» та варшавською »Легією».

Приводом для агресії нібито стало те, що польські ультрас погано висловилися про Львів і його жителів. Інцидент стався на проспекті Свободи. Билися 20 українців та вісім поляків.

Львівська міліція не підтверджує бійки футбольних фанатів, однак на форумі львівських фанатів вже показують фото «трофейних» футболок вболівальників «Легії». Крім того, фанати київського «Динамо» та варшавської «Легії» побилися у столиці – відео бійки з'явилось у Мережі. Правоохоронці обіцяють вжити посилених заходів безпеки на час матчу».

Про це повідомили сьогодні, 20 серпня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів