У центрі Львова о 10.30 стартує велопробіг (маршрут)

10:20 30 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У суботу у Львові також відбудеться Всеукраїнський Велодень – масштабна вже традиційна акція на підтримку велосипеда як повноцінного транспорту для міста.

Цьогоріч Всеукраїнський Велодень не обмежиться у Львові велопробігом – буде також Велопікнік в Парку Культури та Велокіно в Львівському кіноцентрі. Учасники акції виступатимуть за створення належних, комфортних та безпечних умов для їзди велосипедом в місті.

До участі у велозаїзді запрошують усіх охочих будь-якого віку та статі. Організатори підкреслюють: він показовий – це не змагання на швидкість. Вони також зазначили:

«Велосипед – це не тільки спорт, тож Велодень – не спортивний захід. Приїдьте в джинсах, шортах, сукнях чи спідницях, у своєму повсякденному одязі.

Закликаємо всіх не одягати спортивний чи спеціальний велосипедний одяг! У нас амбітна мета – зібрати найбільшу кількість велосипедистів в одному місці у Львові. 

Якщо у Вас є велосипед, беріть його та приїжджайте на Велодень. Це також чудова нагода долучитись до велоспільноти Львова. Що більше людей їздитиме велосипедом у нашому місті, то більше розбудовуватимуть велоінфраструктуру, а Львів ставатиме зручнішим і безпечнішим для велосипедистів та усіх його мешканців». 

Як додають організатори події, згідно з дослідженнями, 18% мешканців Львова мають велосипед, а це понад 130000 осіб. З них щоденно користується ним близько 3000.

Програма велопробігу:

10.30 – збір учасників заїзду біля Оперного театру,

11.00 – старт заїзду вулицями міста,

13.30 – велопікнік в Парку культури: вулична їжа, dj's, ігри (вхід вільний),

19.00 – кінопоказ про велосипеди, «LvivFilmCenter», вулиця Володимира Великого, 14а (вартість квитків – 25 грн.)

Маршрут велопробігу: проспект Свободи – проспект Шевченка – вулиця Саксаганського – площа Петрушевича – вулиця Зелена – вулиця Сихівська – проспект Червоної Калини – вулиця Хуторівка – вулиця Наукова – вулиця Кульпарківська – вулиця Антоновича – вулиця Митрополита Андрея – вулиця Сєченова – вулиця Городоцька – проспект Свободи.

Колону супроводжуватиме ДАІ. Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів