У Львові завершується міжнародний фестиваль-турнір «Єврофан 2015»

13:33 28 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

24 команди фанів із 17 країн Європи зібралися в столиці Галичини налагоджувати й покращувати міжнародні стосунки та популяризувати футбол.

Упродовж трьох днів – з 25 по 28 червня у Львові проходить міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан 2015». 24 команди фанів із 17 країн Європи зібралися в столиці Галичини налагоджувати й покращувати міжнародні стосунки та популяризувати футбол. Фанати обмінюються цінним досвідом у нелегкій справі вболівання за рідні команди та, власне, грають у футбол.

На стадіоні Львівського училища фізкультури у п'ятницю зустрілись збірні України, Білорусі, Грузії Румунії, Естонії та Швеції. Атмосфера на футбольному майданчику була дуже спокійною та товариською.

Деякі учасники фестивалю приїхали до Львова цілими родинами, діти активно підтримують батьків, що вийшли на поле. Фани невтомно покращують міжнародні стосунки в довгій черзі до ятки з пивом і хотдогами. Четверо продавців ледь встигають обслуговувати спраглих та зголоднілих спортсменів.

Ладо Сулукідзе приїхав з Грузії добирався літаком і поїздом. На дорогу в один бік витратив 4200 грн. Він також розповів: «Давно мріяв потрапити до Львова. А тут така чудова нагода. І футбол пограю, і пива хорошого поп'ю, і містом полюбуюся, і вродливими дівчатами-українками. У вас дуже весело, і ціни дешеві. У нас хороше пиво 80 гривень коштує, у вас вчетверо дешевше».

На травичці довкола стадіону мирно дрімають втомлені процесом обміну досвідом фани. Ті ж кому сьогодні випало відстоювати спортивну честь своїх команд, намагаються дотримуватись пуританського стилю життя,принаймні до матчу.

Молодий ставний швед Лассе, розкорковуючи півтора літрову пляшку «Львівського 1715», сказав: «Це всього лиш моє третє пиво за сьогодні. Мушу тримати себе в руках, адже зараз будемо грати з Білорусією».

Повз проходять двоє молодих дівчат. Одна з них захоплено шепоче: «Дивись, який файний, на середньовічного лицаря схожий. І очі такі голубі».

Подруга відповідає їй: «Точно, йому б іще такі блискучі обладунки..».

Тим часом на поле вже викликають збірні Швеції та Білорусії. Виконують національні гімни країн. Підтримка у шведів північно стримана – декілька їх вболівальників знімають матч на телефони та скрушно кривляться після кожного чергового голу у ворота своєї команди.

Білоруси ж почувають себе чудово. Як на полі, так і поза його межами. Фани злагоджено і потужно волають «Беларусь!» та палять фаєра. За кожну вдалу комбінацію пива наливають по вінця. Після закінчення першого тайму рахунок 3:0 на користь Білорусії.

Міжнародний фестиваль-турнір «Єврофан 2015» став вже традиційною для Львова подією. Його організатори – ГО «Карпати» та Львівська міськрада повідомляють, що цього року будуть проводити збір коштів на лікування поранених воїнів АТО. Також під час турніру відбудеться благодійна акція «Фанати Європи – львівським дітям». Делегації вболівальників привезуть до Львова гуманітарну допомогу у дитячі лікарні та інтернати.

Про це повідомили сьогодні, 28 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

«Щоденний Львів» публікував розклад матчів міжнародного фестивалю-турніру «Єврофан-2015».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів