У Львові відкрили майданчик для гри в петанк

14:10 23 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/andriy.moskalenko

Майданчик для гри в петанк на вулиці Винниченка коштував львів’янам 150 тисяч гривень.

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 23 квітня: «Цими вихідними у сквері «На Валах» відбулось відкриття спеціалізованої арени для гри в петанк. Проект є одним із учасників конкурсу на громадський бюджет Львова – восени 2016 року він здобув перемогу в категорії малих проектів».
«Особливість нової петанк-арени в тому, що майданчики були з нуля спроектовані і збудовані спеціально для гри в петанк, і відповідають нормам для прийому не тільки всеукраїнських, але і міжнародних турнірів. До кінця травня на майданчику встановлять трибуни для глядачів, у червні на цій території висадять нові рослини», – розповілитакож у міськраді.

«Згодом тут також встановлять освітлення та вуличні меблі. Загалом на реалізацію проекту було використано 150 тисяч гривень, проектні роботи виконав Інститут просторового розвитку, а підрядні роботи здійснило ТзОВ «Леопрестиж», – поінформували також у міськраді.

«Петанк – французька гра, яку зазвичай грають на твердому ґрунті або гравії. Умовами гри є стати на середину обмеженого кола кинути металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі. Нині у Львові грають три петанк-клуби, у яких приблизно 30 професійних гравців та 60-70 аматорів, які періодично грають. Особливістю та перевагою гри є доступність для різних вікових та соціальних груп, та відсутність необхідності спеціальної підготовки, щоб почати грати», – поінформували також у міськраді», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів