20 серпня у Львові відбудуться змагання з екстремальних велодисциплін (відео)

10:30 20 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Dirt Jump Contest + Pump Track» в інтернет-мережі

У перерві між кваліфікацією та фінальною частиною заплановані заїзди фанів на памптреку.

«Завтра, 20 серпня,  за підтрики управління молоді, сім’ї та спорту міста Львова, Elements-«Team» та ГО «Львівський Екстремальний Велоспорт» організовують змагання з екстремальних велодисциплін «Dirt Jump Contest + Pump Track», – повідомили сьогодні, 19 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Команда «Elements-Team» підготувала трасу «Княгині «Dirt Park» на вулиці Сміливих, 17 (парк «Горіховий Гай») у Львові. Координати: 49.818219, 24.008217.

Цього року команда «Elements-Team» спільно з ГО «Львівський Екстремальний Велоспорт» відновлюють традиційні для Львова змагання з дьортджампінгу на оновленій та максимально якісно підготовленій трасі. Також планується у перерві між кваліфікацією та фінальною частиною проведення фанових заїздів на памптреку, у якому не буде жодних вікових обмежень і кожен зможе спробувати себе у цьому протистоянні.

Регламент змагань:

10.00-12.00 – реєстрація

10.00-13.00 – розкатка

13.00-14.00 – кваліфікація MTB і BMX

14.00-16.00 – змагання з памп треку

16.00-17.00 – розкатка

17.00-18.00 – фінали

18.30 – нагородження

Начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер зазначив: «Екстремальні види спорту все більше набирають обертів і стають популярними серед молоді, дані змагання відкриють більше можливостей як для початківців, так і для досвідчених спортсменів цього виду спорту».

Коротока інформація про дисципліни

Дьорт (від англійського «dirt» – земля, бруд) – спеціалізована траса для катання на спеціалізованих велосипедах в стилі дьортджампінг («dirtjumping» – стрибки на бруду); стиль катання, головною особливістю якого є трюки. Для зльоту використовуються земляні насипи-трампліни (радіуси), побудовані спеціально для дьортових велосипедів.

Траса складається з трьох земляний трамплінів (виліт і приземлення). Оцінюватись буде складність, чіткість і амплітудність трюків на кожному з трьох трамплінів і сумуватиметься, в одному заїзді. Оцінюватиме суддівська колегія.

До змагань допускатимуться учасники лише на справному обладнанні, за наявності елементів індивідуального захисту (таких як шолом і бажано захисних елементів, коліна, голені, ліктів) та у тверезому стані. При недотриманні одного чи всіх пунктів, учасник автоматично дискваліфікується.

Памп-трек («pump track», від англійських «pump» – качати, та «track» – траса ) – спеціальна велосипедна траса , що представляє собою чергування ям, купин і контр-уклону і не містить рівних ділянок . Особливість памп-треків у тому, що набір і підтримка швидкості здійснюється не за рахунок обертання педалей, а за допомогою спеціальної техніки проходження прокачування.

Траса, зазвичай,  має відносно невелику довжину (десятки метрів ) і робиться кільцевою. Можливі розвилки і перехрестя для організації різноманітних маршрутів проходження.

Для катання на памп-треку найкраще підходять легкі, дьортові, гірські велосипеди або BMX. Змагання передбачають проходження певного маршруту на трасі за мінімальний час».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів