У Львові стартував фестиваль ретро-автомобілів «Леополіс Гран Прі» (відео, оновлено)

19:34 13 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Більше ста старовинних машин змагалися за перше місце у перегонах на історичній трасі «Львівський трикутник».

«Фестиваль ретро-автівок «Леополіс Гран Прі» стартував у Львові. Більше ста старовинних машин змагалися за перше місце у перегонах на історичній трасі «Львівський трикутник». 85 років тому в автоперегонах цією трасою роз’їжджали найкращі гонщики Європи», – повідомили сьогодні, 13 червня, на телевізійному «5 каналі». Подробиці – у відееосюжеті»:

Натомість на «Телеканалі новин «24» розповіли в суботу про цю ж подію порівняно більш розгорнуто: «Фестиваль «Гран Прі Леополіс» зібрав майже півтори сотні ретро-автомобілів. Головна подія свята – перегони історичною трасою. Вулиці Вітовського, Стрийська та Героїв Майдану – це так званий «Львівський трикунтник». Перші перегони там відбулись 1930-го року. Швидкості не люблять як старенькі авто, так і далеко не досконала дорога. Тож на Львівському трикутнику особливо цінується робота штурмана. Штрафні секунди нараховують як порушникам, так і тим, хто запізнився. А переможців визначають за кількома критеріями: технічний стан автомобіля, знання правил дорожнього руху та фігурне керування.

Перегони – це лише частина фестивалю. Міський парк культури на кілька днів перетворився на виставковий майданчик. Тут понад 130 оригінальних ретрокарів. До прикладу, один із перших джипів – американський "Вілліс".

Окремий пункт програми – перегони національного класу. Власники антикварних українських «Запорожців» познамагаються за Кубок Василя Рсотоцького. Як відомо, перші в світі автомобільні змагання на швидкість відбулися у Франції на трасі «Париж-Бордо-Париж» 13 червня 1895 року».

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, на сайті «Телеканалу новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів