Сьогодні у Львові стартував чемпіонат України з боксу серед юніорів (відео)

23:18 3 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в середу в прес-службі облдержадміністрації, понад 250 найперспективніших українських юних боксерів з 24-х областей зібрав цьогорічний чемпіонат України з боксу серед юніорів.


Відео: «Zaxid.Net TV»

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 3 грудня, що у Львові стартував чемпіонат України з боксу серед юніорів. У повідомленні також конкретизують:

«Понад 250 найперспективніших українських юних боксерів з 24-х областей зібрав цьогорічний чемпіонат України з боксу серед юніорів. Сьогодні, 3 грудня, ці представницькі змагання урочисто відкрив т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський.

Керівник області привітав спортсменів, їх тренерів та усіх любителів цього виду спорту із початком вже традиційних для Львівщини змагань. «Вже понад 10 років Львів залишається високопрофесійним боксерським майданчиком. Цим ми завдячуємо львівським фахівцям боксу, які переконливо доводять свою професійну місію в мистецтві підготовки висококласних спортсменів», – зазначив він.

«Бокс загартовує, тренує витримку та дає можливість підтримати бойовий дух. Борітеся – поборете!», – наголосив Юрій Турянський, звертаючись до юних учасників Чемпіонату.

Очільник Львівщини також подякував організаторам цих масштабних змагань, благодійному фонду Андрія Котельника та усім, хто долучився до підготовки спортивного свята боксу. «Сподіваюсь, ця подія залишить ще одну добру згадку для Львівщини, а Ваші успіхи на спортивній арені принесуть славу кожному з Вас», – додав Юрій Турянський.

До вітальних слів також долучились керівники федерації боксу України та Львівської області, відомі тренери й уславлені спортсмени, серед яких 6-разовий чемпіон світу з боксу за версією WBO Сергій Дзиндзирук, боксер-професіонал важковаговик Олександр Дмитренко, призер Олімпіади в Сіднеї, багаторазовий чемпіон України з боксу, переможець першості Європи львів’янин Андрій Котельник та інші. Зазначимо, що змагання триватимуть до 7 грудня в приміщенні виставкового центру «Південний-EXPO», що на території Торгово-виробничого комплексу «Південний» (вул. Щиренька, 36).

Півфінальні бої розпочнуться у суботу, 6 грудня, о 12.00. Фінальні поєдинки боксерів-юніорів, які також змагатимуться за «квиток» на чемпіонату світу 2015 року, відбудуться 7 грудня об 11 годині.

Вхід для усіх охочих підтримати юних українських боксерів та повболівати за найкращих у дні змагань – вільний».

Натомість журналіст Ярослав Тимчишин розповів у середу в інтернет-виданні «Gazeta.ua»:

«З 2 до 7 грудня у Львові проходить Чемпіонат України з боксу серед юніорів та відкритий турнір з боксу на призи Андрія Котельника. Це вперше, коли турнір на призи Котельника отримав статус чемпіонату України.

«Турнір як і був на призи Андрія Котельника, так і є, просто він переріс у формат чемпіонату України, змагання розширюються. Був один ринг, тепер буде два. Дві програми – ранкова та вечірня. Тобто формат трохи змінюється», – розповідає Андрій Котельник – срібний призер XXVII Олімпійських Ігор у Сіднеї, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA, WBO серед боксерів-професіоналів та єдиний чемпіон світу з боксу родом зі Львова.

Участь у напружених та видовищних змаганнях беруть декілька сотень найперспективніших юних спортсменів з 16 областей України та м. Києва. Потрібно зазначити що такий чемпіонат України з боксу серед юніорів стане для молодих українських боксерів відбірковим етапом до Чемпіонату світу з боксу 2015 року, а також під час змагань буде формуватись команда збірної України для участі у Чемпіонаті Європи (липень 2015 року).

У відкритті чемпіонату, яке відбулося 3 грудня, взяли участь керівники області та міста, керівники федерації боксу України та Львівської області, відомі тренери й уславлені спортсмени, серед яких 6-разовий чемпіон світу з боксу за версією WBO Сергій Дзиндзирук, боксер-професіонал важковаговик Олександр Дмитренко, призер Олімпіади в Сіднеї, багаторазовий чемпіон України з боксу, і безсумнівно сам Андрій Котельник.

Організаторами змагань виступають Міністерство молоді та спорту України, Львівська обласна державна адміністрація, Федерація боксу України, федерація боксу Львівської області, федерація боксу міста Львова, відділення НОК України у Львівській області, благодійний фонд Андрія Котельника. Проходять змагання у Виставковому центрі «Південний-EXPO», вул. Щирецька, 36. Фінальні поєдинки боксерів-юніорів, які виборюватимуть свій шанс потрапити на чемпіонат світу, розпочнуться 7 грудня об 11 годині».

Про це повідомляється в середу на сайті інтернет-видання «Gazeta.ua»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів