У Львові стартував чемпіонат світу з ракетомодельного спорту

10:15 24 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У селі Великий Дорошів у Жовківському районі змагатимуться спортсмени з 19 країн.

«У вівторок, 23 серпня, на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбулася урочиста церемонія відкриття чемпіонату світу із ракетомодельного спорту», – повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Привітати учасників та гостей спортивного свята, яке вперше відбудеться в Україні, прийшли перший віце-президент федерації ракетомодельного спорту України, директор чемпіонату світу з ракетомодельного спорту 2016 року Михайло Рябоконь, представник ФАІ Герхард Вобекинг, в.о директора департаменту  неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Олександр Стеценко, а також голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Очільник області побажав усім спортсменам безкомпромісної боротьби, рівних можливостей, успіхів та перемог.

«Цей чемпіонат світу є надзвичайно важливою подією для Львівщини і для України загалом, – зазначив Олег Синютка. – Адже те, що ви сьогодні перебуваєте  на Львівщині є свідченням одного: Україна є безпечною державою і готова приймати змагання найвищого рівня».

Розпочалася церемонія відкриття із параду країн-учасниць чемпіонату. Цього року участь у змаганнях візьмуть 19 країн. Це, зокрема, Білорусь, Болгарія, Канада, Китай, Чехія, Естонія, Румунія, Італія, Латвія, Литва, Польща, Сербія, Словакія, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Україна, Великобританія та США. Для усіх присутніх провели унікальне стилізоване лазерне шоу, а також святковий концерт.

Варто зазначити, що Чемпіонат світу проходитиме на льотному полі, площею понад 100 000 квадратних метрів, що розташоване в 11 кілометрах від Львова у селі Великий Дорошів у Жовківському районі. Триватиме чемпіонат світу до 30 серпня включно. 

Старти розпочнуться 24 серпня орієнтовно о 8:00. Вхід на територію спортивного містечка – вільний. З центру Львова курсуватиме безкоштовний трансфер.

Розклад руху автобусів зі Львова (паркінг навпроти вулиці Винниченка, 34, Порохова вежа):

24-26 серпня – 09:00, 11:00, 13:00, 15:00

27-28 серпня – кожні 15 хвилин з 09:00 до 15:00

Розклад руху автобусів зі спортивного містечка Чемпіонату до Львова:

24-26 серпня – 12:00, 14:00, 18:00

27-28 серпня – кожні 15 хвилин з 09:30 до 18:00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів