У Львові розпочався «Всеукраїнський Велодень»

12:28 22 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На площі перед пам’ятником Іванові Франку відбудеться розважальна конкурсна програма, в якій зможе взяти участь кожен охочий та виграти корисні і цікаві призи від партнерів.

«22 травня у Львові розпочалася найбільша велосипедна подія року – «Всеукраїнський Велодень», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«У масовому велопробізі взяв участь міський голова Львова Андрій Садовий. Захід організували Lviv Bicycle Club та ГО «Львівська Асоціація Велосипедистів» за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва («GIZ»).

Учасники заходу зібралися о 10.00 на площі перед Оперним театром, звідки о 11.00 здійснили велопробіг за таким маршрутом: проспект Свободи, вулиця Академіка Гнатюка, вулиця Листопадового Чину, вулиця Митрополита Андрея, вулиця Героїв УПА, вул. Копистинського, вулиця Любінська, вулиця Івана Виговського, вулиця Володимира Великого, вулиця Княгині Ольги, вулиця Академіка Сахорова, вулиця Миколи Коперника, вулиця Словацького, вулиця Університетська. Загальна протяжність – 12 кілометрів.

На старті відбулася реєстрація: кожному учаснику видали паперовий браслет для точного визначення їх кількості. Під час велопробігу був супровід автомобілів поліції та волонтерів. Після закінчення велопробігу відбудеться розіграш цінних призів за номерами браслетів.

Велодень – це не спортивний захід, він розрахований на учасників усіх вікових категорій та будь-якого рівня фізичної підготовки.  Після завершення велопробігу на площі перед пам’ятником Іванові Франку на вулиці Університетьській, 1 відбудеться розважальна конкурсна програма, в якій зможе взяти участь кожен охочий та виграти корисні і цікаві призи від партнерів. Також буде проведено розіграш цінних призів за номером паперового браслету серед учасників велопробігу. Після проведення конкурсів відбудеться дискусія на велосипедну тематику за участю експертів.

22 травня Всеукраїнський Велодень пройшов не тільки у Львові, але й у багатьох містах України, зокрема, у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Запоріжжі, Житомирі, Луцьку, Миколаєві. Головна ідея акції – покращити якість життя у містах шляхом звільнення вулиць великих міст України від шкідливих викидів та заторів завдяки збільшенню частки пересування на велосипедах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів