У Львові ще триває прийом заяв на участь дітей в останньому етапі щорічної програми плавання

15:15 2 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, врахувавши той факт, що в країні триває антитерористична операція, прийнято рішення про внесення до щорічної програми плавання ще однієї категорії дітей.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 2 грудня, «Щоденному Львову», триває прийом заяв на участь дітей в останньому етапі щорічної програми плавання. У повідомленні також конкретизують:

«Від 18 серпня до 20 грудня цього року у нашому місті триває щорічна міська програма плавання, відповідно до якої діти з соціально-незахищених категорій мають змогу оволодіти навиками плавання. Організатором програми є управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та ЛКП «Спортресурс». Щоденно, впродовж 10-ти занять, дітлахів навчають плаванню чотири професійні тренери басейну палацу спорту ЛОО ФСТ «Динамо», що знаходиться за адресою: вул. Вітовського, 53.

Старший тренер з плавання Віктор Тевонюк розповів: «Оскільки у нас обмежений час, протягом якого ми повинні навчити діток плавати, то викладаємось ми не на 100%, а на цілих 200%. Дарувати дітям всю свою майстерність і навики – це найбільше задоволення для нас. Бачимо вдячні погляди і розуміємо, що робимо корисну справу. За 10 занять дітки проходять кілька етапів навчання плаванню, адже потрібно ще побороти страх, а це не так вже й легко. Та, як показала практика, ми змогли це зробити», - 

Загалом Програма налічує 12 етапів. За 11 етапів програми плавання 2014 року у ній взяло участь 763 дитини: 1-й етап – 279 дітей; 2-й етап – 54 дитини; 3-й етап – 69 дітей; 4-й етап – 61 дитина; 5-й етап – 68 дітей; 6-й етап – 124 дитини; 7-й етап – 40 дітей; 8-й етап – 24 дитини; 9-й етап – 52 дитини; 10-й етап – 56 дітей. 11-й етап – 60 дітей.

Від 10 до 20 грудня триватиме завершальний 12-й етап, у якому візьмуть участь 48 дітей. Зараз продовжується процес прийому заяв на участь дітей у останньому етапі Програми.

Начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер зазначив також: «Врахувавши той факт, що в країні триває антитерористична операція (АТО), нами було внесено зміни до ухвали та прийнято рішення про додавання ще однієї категорії дітей, які мали змогу брати участь у даній програмі, а саме діти, батьки яких є учасниками АТО. Такі діти взяли участь у 6-му, 8-му, 9-му та 11-му етапах. Також планується залучити діток військовослужбовців АТО до 12-го етапу програми».

Згідно зі списками, до 6-го етапу залучено 124 дитини, з них 88 дітей, батьки яких є учасниками АТО; до 8-го залучено 24 дитини, з них 17 дітей, батьки яких є учасниками АТО; до 9-го залучено 52 дитини, з них 18 дітей, батьки яких є учасниками АТО; до 11-го залучено 60 дітей, з них 12 дітей, батьки яких є учасниками АТО. Загальна вартість програми становить 300 тисяч гривень.

Ці кошти виділяються з бюджету міста. Вартість одного заняття – 40 грн. і триває воно близько однієї години.

Довідка

Для того, аби записати дитину на програму плавання, необхідно звернутись в районний відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання або в управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради (пл. Ринок, 1, к. 521, тел. 297-58-74):

Відділ соціальної роботи Сихівського району: 254-64-56.

Відділ соціальної роботи Галицького району: 254-60-62.

Відділ соціальної роботи Франківського району: 235-22-26.

Відділ соціальної роботи Шевченківського району: 252-98-06.

Відділ соціальної роботи Личаківського району: 254-62-61.

Відділ соціальної роботи Залізничного району: 295-72-93».

У програмі можуть взяти участь, а відтак безплатно навчитись плавати та зміцнити своє здоров’я, учні з числа:

дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей;

дітей-сиріт;

дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей-інвалідів (котрі мають здатність до самообслуговування та не мають протипоказань);

дітей, які постраждали внаслідок Скнилівської трагедії;

талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, у тому числі гуртківців установ дитячо-юнацьких молодіжних клубів м. Львова;

учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд;

дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

дітей, батьки яких приймають участь у антитерористичній операції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів