У Львівській військовій академії стартували змагання лижників

18:00 16 січня 2017 р.

Фото до новини

Під час першого етапу лижних перегонів найшвидшим та найбільш злагодженим підрозділом виявився 14-й навчальний курс Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного стартували змагання з лижних перегонів серед курсантських підрозділів. Першими їх розпочали вихованці факультету бойового застосування військ, на якому здобувають офіцерський фах майбутні командири танкових й механізованих підрозділів. 

За правилами змагань, майбутні офіцери у складі своїх навчальних підрозділів повинні на лижах подолати п’ятикілометрову дистанцію. Причому їх результати фіксували за часом перетину лінії фінішу останнім військовослужбовцем підрозділу.

За словами заступника начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту – підполковника Андрія Петрука, лижна підготовка є обов’язковим елементом у програмі навчання курсантів на кожному курсі. Офіцер підкреслив: «Цей елемент не лише формує та вдосконалює у військовослужбовців навички пересування на лижах та з ними, але й сприяє розвитку витривалості, вихованню вольових якостей, надає необхідних вмінь для тактичних дій в умовах зимової пори року та глибокого снігового покрову. А головне – формує у майбутніх офіцерів командний дух та відчуття відповідальності один за одного.

Підполковник Андрій Петрук також зазначив, що для набуття військовослужбовцями академії необхідних навичок із лижної підготовки у навчальному закладі є декілька сотень комплектів лижного спорядження. А під час першого етапу лижних перегонів найшвидшим та найбільш злагодженим підрозділом виявився 14-й навчальний курс.

Триватимуть змагання з лижної гонки в Національній академії сухопутних військ ще впродовж наступних декількох тижнів. За їх результатами кращі курсантські підрозділи змагатимуться у фіналі за право бути чемпіоном академії.

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного де також опублікували фоторепортає зі змагань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів