У Львівській міськраді обіцяють відремонтувати стадіон «Юність» до кінця цього року

16:40 22 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Директор Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запевнив, що у ньому буде перший в Україні сучасний регбійний стадіон.

У Львівській міськраді запевнили сьогодні, 22 серпня, що на стадіоні «Юність» у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького триває капітальний ремонт правої трибуни та гардеробних. А міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Багато старожилів у Львові прекрасно пам’ятають цей стадіон «Юність», який він був красивий, який він був наповнений. Після здобуття незалежності, на превеликий жаль, сюди гроші не вкладалися, не було такої можливості. В цьому році ми інвестуємо більше 15 мільйонів гривень. Це кошти, які дають можливість повністю зробити праву трибуну і зробити комплекс, де будуть роздягалки, де буде можливість для дітей нормально переодягнутися, помитися після тренувань. І, звісно, для тренерів провести розбір матчу». 

Андрій Садовий також розповів: «Також цей стадіон може бути прекрасно використаний і для цікавих концертів, які в нас проводяться сьогодні все в більшій і в більшій кількості. На цьому стадіоні любителі джазу слухали музику, я думаю, що і любителі класичної музики тут будуть слухати музику і рок музику тут можна слухати. В цілому, я задоволений, як роботи сьогодні проводяться, тому що, це давно очікувані роботи.  Наступний етап – наступна трибуна, яку ми маємо зробити, плюс огорожа, плюс якісна бігова доріжка. Тобто, стадіон відкритий для громадськості. А ця сучасна модернізація дасть можливість приймати міжнародні змагання на найвищому рівні».

Натомість заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив: «Цьогоріч на парк передбачено 17 мільйонів 300 тисяч гривень, із них 15 мільйонів гривень передбачено на облаштування стадіону «Юність», який є ключовим в парку імені Богдана Хмельницького. Це, фактично, є центральна частина міста, і тут можуть відбуватися дуже багато заходів як спортивних, ми говоримо про регбі, американський футбол, бігові марафони. Окрім того, тут можуть відбуватися багато концертів».

Чиновник також запевнив: «Цьогоріч планується завершити першу частину, мова іде про праву трибуну і про облагородження роздягалок, які будуть мати і душові кабіни, і певні простори для нарад. Наступного року планується друга частина цього парку. Це має стати найсучаснішим стадіоном, який є у Львові, найновіший стадіон, який буде відкритий. Також важливо, щоб розвивалася інфраструктура парку і, тому, цьогоріч силами парку зроблено доріжки і плануємо, щоб до кінця цього року перша черга стадіону була завершена».

У міськраді також поінформували: «Капітальний ремонт правих трибун стадіону «Юність» здійснює Комерційно виробничо-приватна фірма «Будекстра», яка виграла тендер і виконуватиме роботи на суму 12 мільйонів 823 тисяч 992,62 гривень. Роботи планують завершити до кінця вересня 2017 року. А також буде здійснено реконструкцію існуючої цегляної будівлі гардеробних з душовими з розширенням за рахунок  надбудови та пристосуванням під адміністративно-господарський комплекс на території стадіону «Юність» на загальну суму п’ять мільйонів 876 тисячі 352,2 гривень. Виконавець робіт – ТОВ «Будмонтажресурс», який виграв за результатами тендеру. Роботи планують завершити у грудні 2017 року».

А директор Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий повідомив: «Трибуни будуть накритими. Трибуни будуть трішки відрізнятися одна від одної, тому в одній ми хочемо зробити підтрибунні приміщення. Це буде звично регбійний стадіон англійського рівня. Оскільки у Великобританії регбі дуже популярне, то ми брали за основу все, що вони роблять. Тобто, це будуть антивандальні сидіння, які зараз виготовляються, і сучасне освітлення. Є певні стандарти, які ми берем до уваги і під них відновлюємо стадіон. Це буде сучасний регбійний стадіон, перший в Україні».

Про це повідомили сьогодні, 22 серпня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів