У донецькому «Шахтарі» вважають провокацією львів'ян футболки з написом «Слава українській армії» (відео)

11:53 23 листопада 2014 р.

Фото до новини

Прес-служба «гірників» опублікувала, ще м’яко висловлюючись, дивну заяву.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

Прес-служба донецького футбольного клубу «Шахтар» опубліковала, ще м’яко висловлюючись, дивну заяву:

«Шахтар про провокаційну акцію «Карпат»

Матч «Карпати» – «Шахтар» 21 листопада розпочався з хвилини мовчання. Присвячена вона була воїнам АТО, полеглим в ході бойових дій на сході України. У ході війни, за даними ООН, ми вже втратили більше 4 тисяч мирних жителів, серед яких старі, жінки, діти.

Невже вони не заслуговують навіть такого скромного знака уваги, як хвилина мовчання? Це сумний і показовий симптом, з яким «Шахтарю» неможливо змиритися.

У нашому домі йде війна, гинуть ні в чому не винні люди, руйнується інфраструктура краю. Для кожного жителя Донбасу це особиста біль.

Шоу, влаштоване «Карпатами» перед матчем, з нашої точки зору, було чисто провокаційним, яке перейшло всі межі дозволеного. Спроба вивести противника – явище, цілком зрозуміле і в футболі нерідке. Але колеги з «Карпат» втратили почуття міри, обравши для своїх передматчевих затій тему війни. Спекуляція на людському горі, смертях, крові – що може бути більш блюзнірським?  

Матч із «Шахтарем» для цієї провокації був обраний, звичайно, не випадково (до цього моменту ні на одному зі своїх домашніх матчів «Карпати» чомусь не висловлювалися на підтримку дій армії). Улаштовувачі акції знали напевно, що «Шахтар» не вийде на поле в запропонованих йому футболках. Але автори провокації не розуміють одного: що сьогодні для «Шахтаря» оранжево-чорна футболка цінніша, ніж коли б то не було. Ми не відмовимося від неї ні за що. Тому що «Шахтар» грав, грає і буде грати для своїх уболівальників.

На єдиній футболці, яку «Шахтар» готовий надіти, буде написано: «Мир Донбасу, мир Україні». Немає сьогодні цілі більш важливої. Футбол не повинен розколювати країну. Футбол повинен бути поза політикою, він покликаний об'єднувати людей». 

Ця заява опублікована прес-службою ФК «Шахтар».

Ремарка «ЩЛ»: відмова вітати українську армію, яка захищає терориторіальну цілісність країни, – явний сепаратизм, відповідати за який мав би власник ФК «Шахтар» – Ринат Ахметов.

Як інформував «ЩЛ», футболісти львівських «Карпат» вийшли на поле львівського стадіону «Україна» у футболках із гаслом «Слава українській армії», натомість гості від підтримки тих, хто роблять усе можливе, аби звільнити Донеччину від окупантів, відмовилися.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів