У десантних підрозділах запровадили посаду інструктора-спортсмена з рукопашного бою

15:14 4 серпня 2015 р.

На фото: Далас Апотекер (Dallas Apotheker), лейтенант, заступник командира роти аеромобільних військ ЗС США; • Катріна Реннікс (Katrina Rennicks), сержант, ЗС США;

На фото: Далас Апотекер (Dallas Apotheker), лейтенант, заступник командира роти аеромобільних військ ЗС США; • Катріна Реннікс (Katrina Rennicks), сержант, ЗС США;

Американським жінкам-військовослужбовцям дозволяють мати довге волосся, але воно мусить бути завжди зібраним високо і не торкатися коміра. Єдине, коли жінкам дозволяють зібрати волосся у «кінський хвіст», – це коли вони займаються фізичними вправами.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 4 серпня, під час прес-конференції на тему «Вимоги з фізичної підготовки та її вплив на кар’єру військовослужбовця у збройних силах НАТО і України», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила сержант ЗС США Катріна Реннікс. - Після тренування потрібно знов акуратно зібрати волосся, - каже вона.

За її словами, фізична підготовка та рукопашний бій для американських жінок-військовослужбовців є дуже важливі.
- Тому що, коли ми підемо воювати, ми воюватимемо не тільки проти жінок, але й проти чоловіків. Тому підготовка мусить бути сильною , - каже американський сержант.

Вона зауважила, що в американській армії велику увагу приділяють підготовці з рукопашного бою.
Заступник командира  роти ЗС США Далас Апотекер каже, що у збройних силах США за планування фізичної підготовки відповідає командир, офіцер.
- Він працює з сержантами, а сержанти – з нижчим рівнем.  Крім того сержанти, які бажають стати тренерами з фізичної підготовки, можуть пройти навчання і тільки тоді – працювати, - каже він.

Що стосується української армії, то як повідомив заступник начальника військово-спортивної бази літніх видів спорту Міноборони України, майор Володимир Михайлов, в українському війську є цілий курс з підготовки, який називається «рукопашний бій». Для підрозділів високомобільних десантних військ рукопашний бій викладають  більшу кількість годин, ніж для медиків чи підрозділів забезпечення.
- Викладають наступні розділи: прийоми нападу, прийоми зі зброєю, прийоми без зброї, спеціальні прийоми, як зняття чатового, удушливі прийоми і больові. І нещодавно в Збройних силах України в десантних підрозділах запровадили окремого інструктора з рукопашного бою з числа колишніх спортсменів або спеціально навчених військовослужбовців, - каже український майор.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів