Спортивна громадськість Львова розцінила жбурляння фаєрів 12 жовтня як сплановану провокацію

15:00 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: footballgazeta.com

Як повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, громадська рада з питань розвитку фізичної культури та спорту вважає: «Комусь дуже не хочеться, аби львівський стадіон розвивався, аби місто ставало столицею футболу, аби у Львів приїжджали фани з інших міст, пізнавали столицю Західної України».

У прес-службі міськради повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову», що громадська рада з питань розвитку фізичної культури та спорту вважає провокацією поведінку фанів 12 жовтня під час матчу національних футбольних збірних України й Македонії. У повідомленні також конкретизують:

«Нагадаємо, що вболівальники кинули фаєр на поле в бік воріт македонців і головний арбітр зустрічі був змушений зупинити матч. У заяві Громадської ради з питань розвитку фізичної культури та спорту мовиться з цього приводу:

«Спортивне середовище обурене поведінкою деяких фанів 12 жовтня під час матчу національної збірної на «Арені Львів». Львів завжди показував приклад толерантності, відкритості і поваги.

Атмосфера відданих фанів завжди приносила нашій збірній на львівському стадіоні перемогу. Тому поведінка хуліганів під час останнього матчу є не зрозумілою і не прийнятною не лише для спортивного середовища Львова, а й для усіх мешканців нашого міста

 Інакше, як спланованою провокацією це назвати важко. Комусь дуже не хочеться, аби львівський стадіон розвивався, аби місто ставало столицею футболу, аби у Львів приїжджали фани з інших міст, пізнавали столицю Західної України. Бо це – єднання, зближення українців Сходу та Заходу. 

У логічний ланцюжок вибудовуються усі останні події в нашому міст – численні замінування, перекриття вулиць, дискредитація нової арени. Але в жодному випадку не можна вестись на ці провокації.

Винні мають бути покарані. І тут важливою є робота наших правоохоронних органів. 

14 липня 1894 року у Львові відбувся перший в українській історії футбольний матч. Місто з такою історією не має права дозволяти такі речі, які трапились на стадіоні 12 жовтня».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 17 жовтня, «Щоденному Львову», шо керівництво «Арени Львів» звертається до усіх терміново припинити системні порушення та поводитися культурно у стінах стадіону. У повідомленні також конкретизують:

«Керівництво стадіону «Арена Львів» припускає, що останнім часом на фоні активної діяльності Арени та її всебічного розвитку, проти стадіону ведеться спланована діяльність, котра спрямована на дискредитацію роботи об'єкту та зрив спланованого календаря футбольних матчів за участю Національної Збірної та українських футбольних клубів, котрі беруть участь у відповідальних єврокубках та регулярних чемпіонатах України. Такі дії проявляються у системних порушеннях у фанатському секторі щодо запалювання та кидання піротехнічних засобів та сторонніх предметів на поле, вторгнення на поле, використання забороненої символіки та інших порушень.

Ці порушення можуть призвести до серйозних штрафних санкцій з боку УЄФА та до дискваліфікації стадіону щодо проведення футбольних матчів у майбутньому. «Ми вважаємо, що вищезазначене складає велику небезпеку щодо розвитку не тільки стадіону як невід'ємної частини міської інфраструктури – це дискредитує Львів як культурну столицю та туристичний центр нашої країни», – зазначають в дирекції стадіону «Арена Львів».

Керівництво стадіону «Арена Львів» звертається до усіх, хто будь-яким чином може бути причетний до вказаних інцидентів – терміново припинити системні порушення та поводитися культурно у стінах стадіону та за його межами, не створювати конфліктні ситуації та інциденти, не приносити піротехнічних засобів та фаєрів, не розпивати алкоголю та не псувати майно нашого стадіону.

«Ми звертаємось до об'єднань футбольних вболівальників, до їх керівників та до кожного з активних футбольних фанатів перейти до відкритого діалогу щодо наведення порядку та дотримання культурної поведінки під час футбольних матчів. Ми знаємо, що такі формування є одними з найбільш дисциплінованих організацій, і тому наша співпраця є неоціненною складовою у дотриманні культури та порядку під час футболу.

Брудний футбол не потрібен нікому: ні вболівальникам, ні спортсменам, ні представникам влади. Якщо ж  хтось зацікавлений у занепаді стадіону та припиненні розвитку футбольної культури у Львові, нехай ці люди відкрито заявлять про це та візьмуть на себе відповідальність за усі санкції та наслідки щодо стадіону «Арена Львів», – йдеться у заяві дирекції стадіону «Арена Львів». 

Як інформував «Щоденний Львів», УЄФА розслідує поведінку вболівальників під час матчу футбольних збірних України й Македонії, у Львові це сприйняли як свідчення подвійних стандартів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів