«Шахтар» переміг на «Арені Львів» аутсайдера (відео)

20:20 24 вересня 2016 р.

Фото до новини

Упродовж усього матчу донеччани мали беззаперечну перевагу над суперником.

Чемпіонат України – 2016/17. 9-й тур Прем’єр-ліги. 24 вересня 2016 року. Львів. «Арена Львів». 1 678 глядачів. +12 градусів.

«Шахтар» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк) – 3:0 (1:0). Голи: 1:0 Кичак (41, автогол), 2:0 Ордець (60), 3:0 Борячук (78) 

«Шахтар»: Пятов, Бутко, Кучер (капітан), Ордець, Ісмаїлі, Степаненко (Марлос, 64), Малишев, Тайсон (Дентіньо, 64), Коваленко, Бернард, Феррейра (Борячук, 74)

Запасні: Кудрик, Кобін, Кривцов, Едуардо

Головний тренер: Паулу Фонсека

«Волинь»: Кичак, Романюк, Логінов, Мелінишин, Шаповал, Герасимюк (капітан), Мемешев (Никитюк, 82), Дудік, Хомченко, Деда (Чепелюк, 46), Петров (Дмитренко, 75)

Запасні: Неділько, Марушка, Задерецький, Тетеренко 

Головний тренер: Віталій Кварцяний

Попередження: Герасимюк (57)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Паулу Фонсека здійснив чергову ротацію складу. Одразу п’ятеро нових футболістів з’явилось у старті порівняно з поєдинком проти «Ворскли». На поле від перших хвилин вийшли Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Бернард,Факундо Феррейра й Олександр Кучер, що замінив у центрі оборони травмованого Ярослава Ракицького. Через перебір жовтих карток зустріч пропускав Фред. 

Уже на 5-й хвилині «Шахтар» міг відкрити рахунок. Богдан Бутко чудово ввірвався до штрафного суперника і скинув під удар Тайсону. Бразилець пробив сильно, але м’яч зачепив захисника та залишив межі поля. Після розіграшу кутового міг відзначитися Віктор Коваленко, проте, ціливши в дальній кут, 74-й номер донеччан був трохи неточним. Свої атаки «оранжево-чорні» здебільшого будували правим флангом, де активно діяв Бутко.

На 20-й хвилині захисники «Волині» ледве самі не зрізали м’яч у власні ворота. Невдовзі «гірники» створили найгостріший момент біля воріт лучан. Тайсон потужно бив здалеку, голкіпер упорався, та першим на підборі був Факундо Феррейра. Аргентинець скинув у центр на Віктора Коваленка, який в дотик пробив і влучив у поперечину.

До речі, Феррейра до завершення тайму ще тричі опинявся в епіцентрі уваги, але відзначитися не зміг. Так, на 33-й хвилині після його удару головою гостей урятував Артем Кичак. Утім футболісти «Шахтаря» зуміли втілити свою перевагу в забитий м’яч. Голкіпер «Волині» на 41-й хвилині не впорався з черговим прострілом Богдана Бутка і став автором автогола. Попри гарний шанс Максима Малишева, що пробивав з району 11-метрової позначки, на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь «гірників».

У другому таймі малюнок гри не змінився. Знову міг стати результативним простріл Богдана Бутка, та на 52-й хвилині у Факундо Феррейри не вийшло переграти голкіпера з близької відстані. Одразу ж аргентинця вивів на ворота Віктор Коваленко – м’яч пройшов поруч зі штангою. А от на 60-й хвилині вже нічого не завадило «оранжево-чорним» збільшити рахунок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів