Рух - Зоря: закінчилася рекордна переможна серія львів’ян удома

17:33 12 вересня 2021 р.

Фото до новини

Ця успішна домашня серія "Руху" тривала 5 поєдинків.

Dailylviv.com подає статистику матчу УПЛ:

Чемпіонат України. Vbet Ліга. 7 тур. «Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) 1:1 (1:0).

11 вересня 2021 року. Львів, стадіон «Арена Львів», 4178 глядачів.

Гол: Борячук, 37 – Аллахяр, 74. 

Попередження: Мартинюк, 38, Федорчук, 39, Паньків, 62, Мисик, 90+2.

«Рух» (Львів): Паньків, Мисик, Мартинюк (К), Білий, Роман (Гагун, 46), Карасюк, Федорчук, Притула (Кухарук, 70 (Сич, 90), Климчук, Бойчук (Кузик, 81), Борячук (Кондраков, 80). 

Для «жовто-чорних» суботній матч із «Зорею» був принциповим у контексті боротьби в турнірній таблиці. Перед очним протистоянням команди розділяли лише три очки: «Зоря» – 10, «Рух» – 7. 

Матч розпочався на зустрічних курсах, але гості доволі швидко взяли м’яч під свій контроль та у дебюті матчу створили одразу кілька небезпечних моментів. Проте й «рухівці» дочекалися свого гольового шансу. Після довгої передачі від Притули у напрямку Борячука центральний оборонець «Зорі» Вернидуб невдало прийняв м’яч, нападник «жовто-чорних» обікрав захисника гостей, змістився у центр поля та влучним ударом у правий кут відкрив рахунок – 1:0. 

Ще до перерви підопічні Віктора Скрипника могли відновити паритет. Після подачі з кутового Гладкий головою пробив по воротах «Руху» – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Відпочивати команди пішли за мінімальної переваги господарів. 

Одразу по перерві команди почали нарощувати темп матчу. За «жовто-чорних» міг забивати Климчук, але його постріл заблокували оборонці гостей, а у складі «Зорі» з небезпечної позиції у ближній кут пробивав Аллахяр – «рухівців» врятував Паньків. Ще за мить на ударній позиції опинився Борячук, втім, після його пострілу м’яч без проблем забрав до рук Мацапура. 

«Жовто-чорні» все частіше вибігали у перспективні атаки, але їм бракувало вдалого завершення, аби подвоїти перевагу. Заслужив на овації вболівальників Юрій Климчук, який ще на своїй половині прийняв м’яч, наче на велосипеді, промчався до карного майданчика луганської команди, але пробив повз ворота. 

А на 74-ій хвилині «жовто-чорні» все ж пропустили. Вернидуб у центрі поля виграв другий поверх і сильним ударом головою спрямував м’яч на хід Аллахяру у штрафний майданчик «рухівців». Іранський нападник виграв позиційну боротьбу в оборонців «Руху» та в один дотик скерував м’яч у сітку – 1:1.  

До завершення гри обидві команди створили ще кілька нагод для взяття воріт, але футболістів підвела реалізація. У підсумку - нічия 1:1. 

Цікава післяматчева статистика від медіацентру ФК "Рух". «Рух» вперше відібрав очки у «Зорі» – у третьому матчі. Також «жовто-чорні» вперше відзначились у воротах луганського клубу.

Завершилась рекордна переможна серія львів’ян вдома, яка тривала 5 поєдинків. Окрім цього, перервалась і безнічийна домашня серія «Руху» (7 ігор).

Продовжується рекордна гольова серія «жовто-чорних» у домашніх матчах – у 6 поєдинках було забито 11 голів.

«Рухівці» забили 60-й м’яч за керівництва Леоніда Кучука в усіх турнірах. 2 – в Кубку України, 5 в УПЛ та 53 в Першій лізі.

60-й матч в складі «Руху» в усіх турнірах провів Богдан Бойчук, 50-й – Ярослав Мартинюк, 20-й – Роман Гагун та Остап Притула.

На матчах «Руху» в усіх турнірах побував 200 000-й глядач (загалом вже 203 601 вболівальник), в тому числі 30 000-й - на «Арені Львів» (загалом 33 502 глядачі).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів