П’ятеро львів’ян представлятимуть Україну на «Іграх Нескорених»

11:20 22 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Учасників «Ігор Нескорених» зі Львівщини урочисто зустріли в Торонто.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили сьогодні, 22 вересня: «Представники української діаспори Канади урочисто зустріли в аеропорту Торонто членів української команди, сформованої з воїнів АТО, які змагатимуться в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених-2017». До національної команди увійшли 30 учасників, п’ятеро серед них – представники Львівщини. Зокрема, Дмитро Сидорук, Роман Панченко та Катерина Михайлова, які змагатимуться пріоритетно в стрільбі з лука, увійшли до основного складу української збірної, Дмитро Афанасьєв – у резерві. Підтримати воїнів та побратимів у Торонто вирушить і Сергій Калитюк».

«Учасник бойових дій, парамедик Катерина Михайлова – єдина дівчина в складі збірної України. За її словами, вона вирушила на «Invictus Games», щоб показати свої вміння та гідно представити рідний батальйон «Айдар». Бажає надихнути інших бійців ніколи не опускати руки та вірити в свої сили й запевняє: «Хочу власним прикладом показати побратимам, що якщо поставити собі мету – можна її досягти», – поінформували також в облдержадміністрації.

«На «Іграх Нескорених» змагатиметься також старший солдат 25-ї повітряно-десантної бригади Збройних сил України Роман Панченко, який через поранення змушений пересуватися на візку. Цей десантник-контрактник одним із перших відправилися на Донбас ще до старту антитерористичної операції. Спершу він обороняв українські кордони на Сході, а невдовзі хлопця відправили у найгарячішу точку АТО — у район Слов’янська, Краматорська і Красного Лиману», – прозповіли також в облдержадміністрації.

«За призи для національну збірної боротиметься і львів’янин Дмитро Сидорук – майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з луку, чемпіон світу серед юніорів. У вересні 2014 року отримав міно-вибухове осколкове наскрізне поранення. Щодня власним прикладом доводить, що спорт – найкраща реабілітація після травм», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Дмитро Афанасьєв – офіцер Західного територіального управління Національної гвардії України, підполковник. Поранений під Маріуполем. Стрільбою займався ще в шкільному віці, з початком відбіркових етапів «Invictus Games» в Україні, повернувся у стрільбу та почав систематично тренуватись», – повідомили також в облдержадміністрації.

«Сергій Калитюк – командир відділення 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Отримав поранення у червні 2014 року біля Червоного Лиману. Попри біль, воїн щодня тренується у стрільбі із лука. Сергій Калитюк – кавалер ордену «За мужність» III ступеня», – поінформували також в облдержадміністрації.
«Ігри Нескорених» відбудуться 24-30 вересня у Торонто (Канада). До складу збірної України увійшли 30 ветеранів АТО, які пройшли усі етапи національного відбору», – повідомили також у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів