Президент України попросив керівника ФІФА перевести санкції щодо «Арени Львів» в стан умовних

15:40 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Петро Порошенко адресував листа Джанні Інфантіно.

«Президент України Петро Порошенко скерував листа на адресу Президента ФІФА Джанні Інфантіно з проханням перевести санкції щодо «Арени Львів» в стан умовних. Таким чином національна збірна України могла б проводити у Львові кваліфікаційні матчі до чемпіонату світу 2018 року. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час наради», – поінформували сьогодні, 25 травня, в прес-службі ЛОДА, де також розповіли:

«Стадіон «Арена Львів» дискваліфікували на п’ять років за рішенням дисциплінарного комітету ФІФА від 27 вересня 2013 року та відсторонили від проведення офіційних змагань під егідою ФІФА. Санкції наклали через недисципліновану поведінку уболівальників на матчі відбору до чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Сан-Марино, який  відбувся у Львові на стадіоні «Арена Львів» 6 вересня 2013 року. Також керівництво стадіону не змогло забезпечити належний рівень комфортності глядачів під час матчів «Шахтар»–»Динамо», «Шахтар» – «Карпати» та «Зоря» – «Шахтар» .

Зважаючи на це, керівник області повідомив, що має намір скерувати звернення у міністерство  молоді та спорту України щодо звільнення із посади директора стадіону «Арена Львів» Дениса Ринського. Олег Синютка аргументував це рішення нездатністю директора забезпечити лад на стадіоні під час проведення офіційних матчів та налагодити роботу відповідних служб. Голова Львівської обласної державної адміністрації також наголосив, що необхідно ухвалити рішення відповідно до чинного законодавства, щоб ті уболівальники, які вчинили хуліганські дії, отримали відповідне покарання, а інцидент став застереженням для усіх тих, хто хоче скомпрометувати львівський стадіон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів