«Полтава» прийматиме в 1/8 фіналу Кубка України «Карпати»

09:28 26 жовтня 2016 р.

Востаннє львів’яни пробивалися до чвертьфіналу Кубка три роки тому.

У середу, 26 жовтня, о 14:00 у Полтаві розпочнеться матч 1/8 фіналу Кубка України, в якому «Карпатам» протистоятиме ФК «Полтава». Востаннє львів’яни пробивалися до чвертьфіналу у розіграші Кубка 2012-2013 років. Відтак, на полі стадіону «Локомотив» львів’яни матимуть змогу здолати неприємну тенденцію трьох останніх сезонів. 

На попередньому етапі «Карпати» святкували непросту перемогу у двобої з одеською «Перлиною». Лише в серії післяматчевих пенальті галичани гарантували собі вихід до наступної стадії змагань у боротьбі з однією з кращих команд другої ліги. 

Що стосується «городян», то вони розпочали боротьбу за трофей з Другого раунду, де мінімально перемогли чернівецьку «Буковину» (1:0). В 1/16 фіналу полтавці також грали вдома і знову відзначилися мінімалізмом. Цього разу з рахунком 1:0 ФК «Полтава» обіграла команду з Ліги Парі-Матч, кропивницьку «Зірку». 

Підопічні Юрія Ярошенка (очолив команду наприкінці вересня), батька гравця «Карпат» Костянтина Ярошенка, розташувалися на восьмій сходинці турнірної таблиці у першій лізі. В останньому поєдинку проти чернігівської «Десни», що відбувся на вихідних, полтавці перемогли на виїзді з рахунком 1:0. Загалом у рідних стінах ФК «Полтава» грає не дуже переконливо – у восьми поєдинках лише чотири перемоги, одна нічия і три поразки. 

У складі ФК «Полтава» грають чимало виконавців з досвідом виступів у еліті. Захисник Сергій Вовкодав виступав за «Ворсклу» та «Іллічівець». Один матч за «Металіст» у найсильнішому дивізіоні має в активі його колега по обороні Олексій Ковтун. Роман Бочкур (один матч) та Юрій Соломка (три матчі) грали за «Чорноморець», Максим Лісовий за «Севастополь» та «Волинь» (три матчі), Артем Недоля за «Севастополь» та «Олімпік» (два матчі), Євген Трояновський (дев’ять матчів) та Максим Дегтярьов (сім матчів) за донецький «Металург», Олег Леонідов за ФК «Львів» та «Оболонь» (11 матчів), Єгор Іванов (дев’ять матчів) та Владислав Насібулін (13 матчів) за «Іллічівець». Основний голкіпер полтавців Мирослав Бонь, що свого часу виховувався у школі київського «Динамо» та грав за дубль «Говерли», зараз травмований, тому, очевидно, на матч проти «Карпат» вийде 19-річний Володимир Кринський, якому пророкують хороше майбутнє. 

У вересні 2011-го «Карпати» вже гостювали на «Локомотиві» у рамках 1/16 фіналу Кубка України і мінімально перемогли господарів (1:0). Єдиний гол за «зелено-білих» забив Борха Гомез. Жодного учасника того матчу нині в команді немає, однак воротар «Карпат» Андрій Тлумак, що зберіг тоді свої ворота на замку, входить до тренерського штабу львівського клубу. У складі ФК «Полтава» зараз виступає Максим Зеленевич, який у матчі 2011-го року відіграв від дзвінка до дзвінка. 

Кубок України сезону 2016-2017. Матч 1/8 фіналу. ФК «Полтава» – «Карпати» 

26 жовтня. Початок – 14:00. Полтава, «Локомотив» 

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ). Асистенти арбітра: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград, Дніпропетровська область).  Четвертий арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу – Валерій Авдиш (Житомир).

Орієнтовні склади команд за версією інформаційного центру ФК «Карпати»:

«Полтава»: Кринський, Кушніренко, Дмитренко, Ковтун, Лещенко, Вовкодав, Лісовий, Дегтярьов, Зеленевич, Трояновський, Соломка. 

«Карпати»: Підківка, Нестеров, Лобай, Зубейко, Кравець, Костевич, Ярошенко, Чачуа, Грисьо, Худоб’як, Бланко-Лещук.

Про це повідомили в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати»

Як інформував «ЩЛ», почесний президент львівського футбольного клубу Петро Димінський пообіцяв: «Якщо «Карпати» виграють Кубок України, отримають бонус у розмірі 25 мільйонів гривень»; тренер «Карпат» привіз до Полтави 18 футболістів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів