Нардеп-слуга народу у Токіо поклав усіх на лопатки, - вітання зі Львова

16:44 4 серпня 2021 р.

Фото до новини

Жан Беленюк приніс Україні перше золото на Олімпіаді-2020.

В Токіо тривають Олімпійські Ігри – 2020. Сьогодні, 4 серпня, відбулась фінальна сутичка в греко-римській боротьбі (категорія до 87 кг) між українцем Жаном Беленюком і угорцем Віктором Льорінцом. Український борець виграв з рахунком 5:1. Беленюк приніс Україні перше золото на Олімпіаді-2020.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  

Привітав спортсмена з перемогою також голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

«Перше золото на Олімпіаді в Токіо виборов Жан Беленюк! Вітаємо від всієї Львівщини олімпійського чемпіона і Народного депутата від партії Слуга народу! У фіналі греко-римської боротьби у вазі до 87 кг Жан Беленюк переміг угорця Віктора Лорінца», - написав на своїй сторінці у соцмережі очільник Львівщини.

До слова, у цьому ж виді спорту ще один спортсмен приніс Україні олімпійську медаль. У фінальному поєдинку греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кг срібло здобув 22-річний українець Парвіз Насібов.

Також сьогодні до золота Беленюка та срібла Насібова додалися й бронзові медалі українських синхроністок Марти Федіни та Анастасії Савчук.

Станом на зараз Україна здобула 11 олімпійських медалей (1-золото, 2-срібло, 8-бронза) і посіла у загальному рейтингу країн 37 місце з 79 позицій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів