На участь у Паралімпіаді-2016 претендують шістнадцятеро спортсменів Львівщини

15:48 1 лютого 2016 р.

Роман Павлик

Роман Павлик
Фото: ukrinform.ua

Боротьба за отримання ліцензій та потрапляння до складу національної паралімпійської збірної команди України триває.

«На участь у XV літніх Паралімпійських іграх, що цьогоріч відбудуться у бразильському Ріо-де-Жанейро, претендують 16 представників Львівщини», – повідомили сьогодні, 1 лютого, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Зокрема нашу область готуються представляти паралімпійці у п’яти видах спорту: стрільбі з лука, фехтуванні на візках, настільному тенісі, плаванні, пауерліфтингу. Серед найбільш титулованих – Віктор Дідух, Роман Павлик, Антон Дацко, Андрій Демчук, Сергій Атаманенко, подружжя Антон та Марина Стабровські.

Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба, яка також заначила: «Загалом у списку кандидатів на участь у Паралімпіаді-2016, затвердженому наказом Мінмолодьспорту України, значиться 227 спортсменів з інвалідністю. Це представники 15-ти видів спорту: веслування академічного, велосипедного спорту, волейболу сидячи, голболу, дзюдо, легкої атлетики, паратриатлону, параканое, пауерліфтингу, плавання, стрільби кульової, стрільби з лука, тенісу настільного, фехтування на візках, футболу ДЦП. Загалом у паралімпійській збірній представлені спортсмени з вадами зору, опорно-рухового апарату, розумового і фізичного розвитку. Боротьба за отримання ліцензій та потрапляння до складу національної паралімпійської збірної команди України триває.

Спортсмени інваліди Львівщини – кандидати на участь у ХV літніх Паралімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро 

Атаманенко Сергій Сергійович, 1979 року народження, ураження опорно-рухового апарату, заслужений майстер спорту України зі стрільби з лука, срібний призер Паралімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, учасник Паралімпійських ігор 2004 і 2008 років, чемпіон світу, Європи.

Дацко Антон Володимирович, 1982 року народження, ураження опорно-рухового апарату, заслужений Ммайстер спорту України з фехтування на візках, срібний призер Паралімпійських ігор 2012 року у Лондоні, чемпіон світу та Європи.

Демчук Андрій Богданович, 1987 року народження, ураження опорно-рухового апарату, заслужений майстер спорту України з фехтування на візках, чемпіон та призер чемпіонату світу, призер чемпіонату Європи.

Дзядик Іван Михайлович, 1986 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України зі стрільби з лука, п’яте місце на чемпіонат світу.

Дзьоба-Балян Роксолана Миронівна, 1982 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, учасниця Параолімпійських ігор 2008 року в Пекіні, 2012 року в Лондоні, чемпіонка Європи, призерка чемпіонату світу, чемпіонка міжнародного рейтингового турніру 2015 року.

Дідух Віктор Ігорович, 1987 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, чемпіон світу 2014 року, чемпіон Європи 2015 року.

Ільчина Орися Володимирівна, 1990 року народження, порушення зору, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра, метання диску), учасниця Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні, призерка чемпіонатів Європи та світу.

Квасниця Мар’ян Олегович, 1992 року народження, ураження опорно-рухового апарату, Майстер спорту України міжнародного класу з плавання, учасник Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні, дворазовий призер чемпіонату світу 2015року.

Корчинський Руслан Олегович, 1993 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, п’яте місце на Кубку світу.

Морквич Наталія Олексіївна, 1992 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках, чемпіонка світу 2015 року, призерка чемпіонатів Європи.

Назар Павло Степанович, 1972 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, срібний призер чемпіонату світу, учасник Паралімпійських ігор 2008 року в Пекіні, 2012 року в Лондоні.

Павлик Роман Степанович, 1983 року народження, ураження опорно-рухового апарату, Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, багаторазовий переможець та призер Паралімпійських ігор 2008 року в Пекіні й 2012 року в Лондоні, переможець та призер чемпіонатів Європи та світу.

Стабровська Марина Олександрівна, 1993 року народження, порушення зору, майстер спорту України міжнародного класу з плавання, учасниця Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні, бронзова призерка чемпіонату Європи 2014 року.

Стабровський Антон Володимирович, 1987 року народження порушення зору, майстер спорту України міжнародного класу з плавання, бронзовий призер Паралімпійських ігор 2008 року в Пекіні, учасник Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні, призер чемпіонату Європи 2014 року.

Чайка Роман Іванович, 1980 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України зі стрільби з лука, учасник Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні, бронзовий призер чемпіонату світу.

Чопик Тарас Миколайович, 1985 року народження, ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України зі стрільби з лука, учасник Паралімпійських ігор 2008 року в Пекіні й 2012 року в Лондон), бронзовий призер чемпіонату світу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів