На Львівщині урочисто зустріли свою першу чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук (відео, оновлено)

18:20 7 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, сьогодні, 7 квітня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького рейсом зі Стамбула прибула чемпіонка світу з шахів, стриянка Марія Музичук.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 7 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 7 квітня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького рейсом зі Стамбула прибула чемпіонка світу з шахів, стриянка Марія Музичук. Українку, яка здобула переконливу перемогу над росіянкою Наталією Погоніною у фінальному поєдинку в м.Сочі, прийшла привітати численна аудиторія шанувальників.

«Сьогодні в залі прибуття Львівського аеропорту надзвичайно людно. Видається, що такої кількості представників засобів масової інформації та прихильників шахового спорту тут ще не було», – розповідає начальник управління молоді та спорту Юрій Майборода.

З квітами, вдячними та радісними словами талановиту 22-річну шахісту та її старшу сестру Ганну Музичук, яка теж змагалася в складі збірної команди України в Сочі й асистувала сестрі в останніх партіях, зустрічали, начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода, голова Львівської облради  Петро Колодій голова обласної федерації шахів Тарас Керницький, чимало шанувальників та друзів, а також найрідніші – дідусь, батьки і одночасно тренери Наталія та Олег Музичуки. Марічка Музичук зізналася, що не чекала такої зустрічі, і подякувала львів’янам за теплий прийом.

Опісля, разом із журналістами, шахова героїня вирушила автобусним чудо-поїздом на площу Ринок. Отож вітаємо Марію Музичук на рідній землі! Пишаємося її досягненнями!

Музичук Марія Олегівна, народилася 21 вересня 1992 року у м. Стрию Львівської області. Міжнародний гросмейстер (2007), міжнародний майстер (2008).

Рейтинг Марії Музичук станом на квітень 2015 року — 2526 (12-е місце у світі, 2-е в Україні серед шахісток). Дворазова чемпіонка України 2012 та 2013 років. Призерка та переможниця багатьох юніорських, юнацьких та дорослих змагань.

У складі жіночої збірної України чемпіонка світу 2013 року та чемпіонка Європи 2013 року, бронзовий призер шахових олімпіад 2012, 2014 років в командних змаганнях. Чемпіонка світу серед жінок 2015 року.

Марія Музичук стала другою шахісткою за часів Незалежності України, кому вдавалося виграти чемпіонат світу. В 2012 році харків’янка Ганна Ушеніна здобула це звання».

Своєю чергою, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» розповіди:

«У вівторок, 7 квітня, рейсом зі Стамбула до Львова прилетіла Марія Музичук, яка у фіналі чемпіонату світу із шахів обіграла росіянку Наталію Погоніну. Українка перемогла суперницю у неї вдома – у Сочі.

В аеропорту з квітами і плакатами переможницю зустрічали рідні та друз. Вони кажуть, що Марійчина перемога – не випадковість, а результат багаторічної праці.

Щойно чемпіонка увійшла в зал очікувань – її зустріли оплесками. Марічка виглядала втомленою, але дуже щасливою.

Рідні помітили, що дівчина навіть схудла. Шахова королева розповіла, що кілька днів відпочине, а далі знову тренуватиметься.

Попереду у дівчини командний чемпіонат світу. Також цього року вона має ще й відстояти свій титул.

Музичук поділилася враженнями: «Мені було дуже важко грати з росіянкою,бо грала не на своїй території. Тим не менше в мене був вищий рейтинг, мені здавалось, що по грі я їй не поступаюсь і дуже рада, що мені вдалось виграти такий матч».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів