Міський голова Львова наполягає на важливості Євробаскету-2015 для України

13:03 20 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galpravda.info

Андрій Садовий заявив у четвер: «Якщо раціонально підійти до питання, то на підготовку не потрібно державних коштів».

Як повідомляє сьогодні, 20 березня, прес-служба ЛМР, міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що для України важливим є проведення Євробаскету 2015 року. Він вважає: «Якщо раціонально підійти до питання, то на підготовку не потрібно державних коштів». Міський голова пояснює:

«Ми маємо надзвичайно складну ситуацію в державі, але я б хотів, щоб ми зрозуміли ще одну істину. Готуючись до чемпіонату з футболу, ми у чотирьох містах збудували дуже якісну інфраструктуру. Тобто, є аеропорти, поремонтовані дороги. Єдине, що необхідно збудувати в містах до Євробаскету – це спортивні комплекси, що будуються за кошти інвесторів.

Можливо, як проміжний варіант, запросити ще одну країну, наприклад зараз є пропозиція від Литви, щоб долучитися. Але ті чотири міста, які мають готову інфраструктуру і там такі комплекси будуються, я вважаю, повинні приймати в 2015 році чемпіонат Європи.

Це європейська подія і зараз дуже важливо, щоб європейці приїжджали і бачили наше життя. Я переконаний, якщо підійти до цього раціонально, то це не потребуватиме додаткових коштів з бюджету держави, а з точи зору іміджу, промоції – це буде позитив для українців».

Як повідомляв «Щоденний Львів», голова комітету з підготовки проведення Євробаскету-2015 в Україні Маркіян Лубківський заявив у середу: «Враховуючи такі об'єктивні форс-мажорні обставини, я вважаю, що наша держава в особі уряду і Федерації баскетболу має повне право звернутися до ФІБА Європа з пропозицією надати Україні можливість проведення Турніру в 2017 році, а чемпіонат 2015 року довірити якийсь з європейських країн або декільком з них». Причинами перенесення терміну Маркіян Лубківський називає складну і економічну та політичну ситуацію в Україні, а також факт агресії Росії щодо України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів