«Металург» (Запоріжжя) – «Карпати» (Львів) – 2:1 (відео)

22:25 5 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: fansfootball.org

Львів’яни вкотре втратили перемогу наприкінці матчу.

У прес-службі львівського футбольного клубу «Карпати» (Львів) наразі повідомили про його сьогоднішній матч таке:

«Металург» (Запоріжжя) – «Карпати» (Львів) – 2:1

18-й тур. 05.04.2015, 19:30. «Славутич-Арена», Запоріжжя. Хмарно. +6°С

Арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари, Київська обл.).

Асистенти арбітра: Андрій Скрипка (Кіровоград), Анатолій Дудчик (Чернігів).

Четвертий арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.). 

Делегат ФФУ – Анатолій Котов (Донецьк).

Спостерігач арбітражу – Олександр Кран (Харків).

«Металург»: Старцев, Лисицький, Пашаєв, Юсов (Платон, 60), Кулач, Гвілія, Каплієнко (Рудика, 87), Кузнецов, Баліч, Татарков (Жураховський, 67), Орелесі.

Запасні: Бабійчук, Курілов, Кулинич, Нестеров.

Головний тренер – Анатолій Чанцев.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Новотрясов, Гітченко, Костевич, Кльоц (Сергійчук, 66), Худоб’як, Карноза (Голодюк, 18), Кожанов, Чачуа, Страшкевич (Швед, 60).

Запасні: Підківка, Грось, Гуцуляк, Кравець.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Лисицький, 79 (пен.), Каплієнко, 81 – Страшкевич, 35.

Попередження: Каплієнко, 11, Орелесі, 90+2 – Гітченко, 16, Новотрясов, 84.

Погода сьогодні у Запоріжжі була карпатівська – не тільки холодно, а й дощило. Та й гру з ПЕРШої до 72-ої хвилини повністю контролювали підопічні Ігоря Йовічевіча.

Але, віддавши ініціативу «Металургу» на якихось десять хвилин і занадто притиснувшись до своїх воріт, «Карпати» знову програли, втретє поспіль... А тепер про все за порядком.

З часу поновлення чемпіонату Прем’єр-ліги після зимової паузи «Карпати» зіграли три матчі, в яких поповнили свій турнірний доробок лише одним заліковим пунктом. Причому здобули його підопічні Ігоря Йовічевіча у своєму першому офіційному матчі в 2015 році, зігравши у гостях внічию (1:1) з донецьким «Металургом». Далі були дві домашні поразки від «Дніпра» і «Волині», в яких «зелено-білі» не забили жодного гола, пропустивши при цьому у свої три.

Зрозуміло, що хоча керівництво клубу та сам головний тренер «Карпат» не раз заявляли, що зараз триває процес формування нової команди, а тому турнірні здобутки не стоять на першому місці, самих «левів» подібні результати не могли задовольнити. Тож до Запоріжжя на очне побачення з тамтешнім «Металургом» карпатівці приїхали з величезним бажанням довести, перш за все самим собі, що вже нині вони є цілком боєздатним колективом. 

Додатковою мотивацією для нашої команди було й бажання взяти у «козаків» реванш за поразку в домашній грі першого кола, коли ми на «Арені Львів» мінімально вигравали з рахунком 1:0 майже до останніх миттєвостей зустрічі, але у підсумку фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу запоріжців з рахунком 2:1. Злим генієм «зелено-білих» у тій грі став атакувальний хавбек «металургів» Дмитро Льопа, який поповнив чималий список колишніх гравців «Карпат», які в іграх з нами забивали рокові для нас голи. Сьогодні, щоправда, Дмитро через перебір «гірчичників» взяти участь у грі не мав права. 

З цієї ж причини ми не побачили на полі «Славутич-Арени» і центрального захисника «Карпат» Ігоря Пластуна, якого прогнозовано замінив у стартовому складі дебютант Прем’єр-ліги Артур Новотрясов. Пару центрбеків з ним очікувано склав капітан команди Андрій Гітченко.

На флангах в обороні традиційно вийшли Володимир Костевич і Денис Мірошніченко – зліва та справа відповідно. Пару опорників склали Дмитро Кльоц і Амбросій Чачуа, вище яких розмістився Вадим Страшкевич. Ігор Худоб’як і Денис Кожанов атакували на флангах, а Артур Карноза повинен був діяти найближче до воріт суперника.

Кажемо, що «десятка» нашої команди саме «повинен був діяти», бо на полі він провів лише трохи більше третини першого тайму – вже на 18-й хвилині через ушкодження його замінив Олег Голодюк. Втім, на грі «Карпат» втрата чи не найбільш креативного гравця сьогодення команди абсолютно не позначилася. «Леви» з перших хвилин дали зрозуміти господарям, що вони гратимуть першим номером і відповідно своє щастя шукатимуть поблизу воріт суперника. 

Упродовж усього першого тайму «зелено-білі» завдяки якісному контролю м’яча володіли як територіальною, так і ігровою перевагою. Можна сказати, що «Карпати» зі стартовим свистком арбітра перейшли на половину поля «Металурга» і почали методично розхитувати його оборону.

Щоправда, перший по-справжньому гольовий момент галичани створили лише на 25-й хвилині. Олег Голодюк прямо по центру метрів з 30-и пробив зі штрафного. В принципі, голкіпер «Металурга» Максим Старцев міг спробувати зафіксувати м’яч у руках, але зважаючи на мокре поле, він вирішив його відбити. Та зробив це не зовсім вдало – першим на добиванні був Дмитро Кльоц, який у дотик пробивав з меж карного майданчика. Але воротар господарів зумів виправити свою помилку – зреагував на постріл 48-го номера нашої команди, перевівши круглого на корнер.

Забили «Карпати» за десять хвилин. Причому гол став не лише логічною матеріалізацією переваги «Карпат» у першому таймі, а й справжньою окрасою гри.

Пресингуючи господарів на їхній половині поля, Дмитро Кльоц перехопив м’яч і віддав його на лівий фланг Володимиру Костевичу. Фланговий оборонець «левів» пройшов вперед і з лівої класно вирізав круглого на передню стійку, де Вадим Страшкевич, зігравши на випередження, у стрибку головою впритул із стійкою вколотив м’яч у сітку, не залишивши Максиму Старцеву жодних шансів врятувати свою команду від неприємностей. 

Відкривши рахунок, «Карпати», не відійшли назад, як це частенько у подібній ситуації роблять гості, а навпаки, ще більше посилили тиск на ворота господарів. І на 43-й хвилині м’яч ледь вдруге не опинився у сітці «Металурга». Правий захисник нашої команди Денис Мірошніченко своєчасно підключився до атаки, вдало зігравши на підборі – його удару у дотик з кута карного майданчика забракло лічених сантиметрів, аби круглий залетів під поперечку.

А що господарі? У перші 45 хвилин гри підопічні Анатолія Чанцева майже весь час думали виключно про оборону.

Захищалися вони самовіддано та достатньо дисципліновано, але, як ми вже розповіли вище, одного разу таки дозволили гостям довести свою атаку до логічного завершення. А от у передній лінії в «Металурга» нічого не виходило.

Єдиний шанс щось створити у них був на 32-й хвилині, причому в тому епізоді їм в значній мірі посприяв головний арбітр зустрічі. Дмитро Кутаков побачив дуже сумнівне порушення зі сторони Ігоря Худоб’яка і призначив на користь «козаків» штрафний з достатньо непоганої для нанесення удару позиції – до воріт трохи правіше середини було метрів 25–26. Але, як кажуть, який штрафний – такий і удар: Владислав Кулач бездарно пробив у стінку. Тож Роману Мисаку у першій половині поєдинку так і не випало нагоди продемонструвати свою воротарську майстерність. А найкращою оцінкою гри атаки «Металурга» в першому таймі був свист трибун «Славутич-Арени», яким місцеві вболівальники проводжали свою команду до роздягальні.

Напевне керманич «Металурга» Анатолій Чанцев був іншої думки про гру своїх підопічних, ніж вболівальники, а тому в перерві ніяких змін у складі, як і його візаві Ігор Йовічевіч, проводити не став. 

Другий тайм «Карпати» розпочали не так активно, як перший. «Зелено-білі» грали, як тепер модно казати, по рахунку, а тому намагалися тримати м’яч подалі від своїх воріт, при цьому особливо не відряджаючи в атаку великі сили.

Господарі ж намагалися додати в активності і зрештою у Романа Мисака хоч якась робота таки з’явилася. Але сталося це лише після зіграної години ігрового часу, коли Анатолій Чанцев провів першу заміну, вирішивши підсилити атаку – замість півзахисника Дмитра Юсова вийшов нападник Руслан Платон. І саме екс-карпатівець наніс перший у грі удар в рамку воріт нашої команди. Після нього буквально за хвилину те саме зробив і Владислав Кулач, але з обома ударами голкіпер карпатівців впорався без надзусиль.

Як виявилося, вихід Руслана Платона позитивно вплинув на атакувальні дії господарів і «Металург», посиливши тиск, таки створив кілька гольових моментів. Перші дві нагоди відновити рівновагу в рахунку «козаки» змарнували.

Спочатку, на 73-й хвилині після подачі верхом у карний майданчик зі штрафного з лівого флангу атаки на виході помилився Роман Мисак, але удару головою Руслана Платона забракло влучності – м’яч пройшов трохи вище поперечки. За дві хвилини ситуацію для «Карпат» врятував Денис Мірошніченко, який в останню мить кинувся під удар Саші Баліча і тим самим встиг заблокувати політ м’яча у сітку. 

Напевне, в цей момент «Карпатам» треба було заспокоїти гру, взявши м’яча під свій контроль. Однак заведений «Металург» продовжив штурм і таки досяг максимального для себе результату.

На 78-й хвилині після чергової діагоналі верхом з лівого флангу від Саші Баліча головою пробивав по воротах гостей Владислав Кулач. На думку арбітра політ м’яча перервала рука Володимира Костевича і він без вагань вказав на точку. Капітан господарів Віталій Лисицький виконав пенальті на досвіді, дуже впевнено перегравши Романа Мисака.

А ще за дві хвилини на табло «Славутич-Арени» загорілися неприємні для нас цифри – 2:1 на користь «козаків». І знову до голу господарів долучився Владислав Кулач – як після цього не вірити, що рудоволосі у футболі приносять удачу. «Сімка» запоріжців пройшов по правому флангу і виконав передачу в район 11-метрової позначки, а там на позиції центрфорварда опинився номінальний захисник, 19-річний Олександр Каплієнко, який головою технічно зрізав круглого у праву від Романа Мисака «шістку».

Треба віддати належне карпатівцям. Отримавши два «нокдауни», вони швидко прийшли до тями і великими силами пішли вперед.

На останніх хвилинах «зелено-білі» подали два кутових, нанесли кілька ударів по воротах. А вже в компенсований час у одному з епізодів м’яч влучив у руку капітана «металургів» Віталія Лисицького. Сталося це в межах карного майданчика господарів, але свисток Дмитра Кутакова, на відміну від епізоду 15-хвилинної давності, промовчав».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів