«Металург» (Донецьк) – «Карпати» (Львів) – 1:1 (оновлено)

19:40 1 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Рахунок на стадіоні київської «Оболоні» зрівняв її колишній гравець Ігор Пластун.

На сайті інформаційного центру ФК «Карпати» повідомили про сьогоднішній матч у Києві таке:

«Прем’єр-ліга. «Металург» (Д) – «Карпати» – 1:1

15-й тур. 01.03.2015, 17:00. «Оболонь-Арена», Київ. Хмарно. +7°С

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве). Асистенти арбітра: Ігор Бицкало (Одеса), Микола Левко (Чернівці). Четвертий арбітр – Дмитро Кутаков (Київська обл.). Делегат ФФУ – Григорій Сімонов (Київ). Спостерігач арбітражу – Василь Мельничук (Сімферополь). 

«Металург»: Паньків, Пляцікас, Чечер, Путівцев, Ґабріель, Макрідіс (Поступаленко, 77), Нельсон (Федотов, 74), Александре (Нойок, 64), Лазіч, Морозюк, Мораєс. Запасні: Бандура, Прийма, Насонов, Овселян, . Головний тренер – Володимир Пятенко.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич, Чачуа (Худоб’як, 46), Кльоц, Карноза, Кожанов (Гуцуляк, 52), Сергійчук (Страшкевич, 85), Швед. Запасні: Підківка, Новотрясов, Кравець, Завійський, . В. о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Морозюк, 2 – Пластун, 66.

Попередження: Макрідіс, 38, Пляцікас, 41, Нойок, 76, Мораєс, 88 – Костевич, 13, Кльоц, 55.

Вилучення: Пляцікас, 62 (друге попередження).

Уже не секрет, що донецький «Металург» є найбільш незручним суперником для львівських «Карпат». Ця закономірність згадалася уже на другій хвилині очного протистояння цих команд на київському стадіоні «Оболонь». Більш досвідчені донеччани, у складі яких вийшло одразу семеро легіонерів, зробили ставку на швидкий гол і свого таки досягнули. Поки львівська молодь звикала до перших секунд Прем’єр-ліги, Мораєс закрутив карусель у штрафному «левів», і вже падаючи встиг пробити. М’яч насправді був дуже важким, Мисак зміг зреагувати, але вибити його на безпечну відстань не вдалося. На підборі першим виявився Морозюк, якому нічого не коштувало відкрити рахунок. 

Попри брак досвіду у багатьох виконавців, карпатівці досить швидко взяли себе в руки і не дозволили супернику продовжити свої атаки. Що тут говорити, до кінця першого тайму у номінальних господарів практично не було навіть натяків на гольові моменти, натомість у «Карпат» їх не бракувало. 

Практично одразу ж після пропущеного гола карпатівці могли зрівнювати рахунок: класна передача від Карнози дозволила Сергійчуку уникнути як офсайду так і контактів з оборонцями «Металурга». Форварду залишалося всього лише влучити у ворота, але Михайло чи то поспішив, чи то перестарався, але круглий у ворота не влучив. 

Поза тим, карпатівці не зупинилися і не просто перехопили ініціативу, а взагалі стали одноосібними володарями центра поля. І це при тому, що пару опорників складали Чачуа та Кльоц, який вперше вийшов на поле у матчі Прем’єр-ліги. За рахунок командної швидкості «зелено-білі» дуже швидко присадили суперника на картки, чим розкрили перед собою простір для атак. І все начебто виходило у львів’ян, але як тільки справа доходила до завершального удару, починалися труднощі. Мабуть, це були труднощі психологічного характеру.

Другий тайм почався із заміни – Чачуа пішов відпочивати, а у пару до Кльоца вийшов досвідчений Худоб’як. Попри втрату кількох тижнів підготовки на зборах, Ігор зумів зв’язати до купи гравців і карпатівські атаки стали ще гострішими. Перевага «Карпат» стала безумовною, адже господарі украй рідко переходили центр поля, залишивши Мисака практично без роботи. 

У середині другого тайму «Металург» залишився в меншості. Карноза вдало звільнився від опіки і віддав разючий пас на Худоб’яка, який виривався на ворота. В останню мить, буквально перед лінією штрафного, його відверто зачепив Пляцікас. У принципі, цей фол і так можна трактувати як фатальний, арбітр міг вилучати грека прямою червоною, але Ярослав Козик пошкодував оборонця, таким чином він пропустить лише один матч. 

Гол у ворота Паньківа назрівав і таки дозрів. Карноза подав з кутового, Гітченко виграв повітря і пробив, але кіпер зумів м’яча парирувати. Першим на добиванні виявився Пластун, який у боротьбі поцілив круглим під перекладину!

Цей гол вплинув на «Металург» доволі гнітюче – підопічні Володимира Пятенка і без того виглядали блідо. Однак не варто було скидати з рахунків досвід суперника. Щойно пропустивши металурги могли одразу ж вийти вперед, але Лазіч примудрився не забити буквально з трьох метрів. Це був останній момент донеччан у цьому матчі – решту час без перерви атакували львівські футболісти.  

Чи не найбільше моментів карпатівці отримували після стандартів. Але в той вечір у Карнози вдавалося все, за винятком улюблених штрафних. Практично ідеальні позиції не приносили Артуру нічого, окрім розчарування. Якщо м’яч летів не вище, то неодмінно опинявся в руках Паньківа. Однак карпатівська молодь не зупинялася. Дебютував ще один 17-річний гравець – замість Кожанова на поле вийшов Олексій Гуцуляк, якому теж не бракувало роботи на фланзі атаки. Постійно загострював гру Швед – талановитий вінгер рухався швидко та впевнено, міг відтягнути на себе кількох захисників, а міг і сам протягнути м’яча. Взагалі, гра команди виглядала збалансованою, динамічною та насиченою, що не могло не потішити уболівальників як на стадіоні, так і перед телевізорами. За грою «Карпат» було насправді приємно дивитися. Це результат роботи на зборах і результат тренерської довіри до молодих вихованців. 

На жаль, забити переможний гол «зелено-білим» не судилося: крапку у грі міг поставити Швед, але пробив вище. Попри це українські «леви» залишали поле з високо піднятими головами, під оплески рідних уболівальників».

Відео голів можна побачити, скориставшись цим посиланням:

http://galsports.com/video/metalurh-d-karpaty-1-1-video-holiv1/83063.aspx

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів