Матч за звання чемпіонки світу зі шахів серед жінок стартує у Львові 1 березня

19:34 9 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Поєдинки між Марією Музичук і Хоу Іфань відбудуться в Палаці Потоцьких на вулиці Коперника, 15.

«Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук, та претенденткою на титул, китаянкою Хоу Іфань, розпочнеться 1 березня 2016 року у місті Львові», – повідомили сьогодні, 9 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок складатиметься із 10 ігор та триватиме до 17 березня 2016 року. Місцем проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок визначили Палац Потоцьких, що є у підпорядкуванні Львівської галереї мистецтв на вулиці Коперника, 15. Для проведення церемоній офіційного відкриття та закриття Чемпіонату запропонували Львівський національний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Чемпіонка світу зі шахів серед жінок Марія Музичук розповіла: «Дуже рада, що цей матч буде саме у Львові, взагалі подія такого рівня є надзвичайно видовищна для всієї країни. У Львові дуже розвинені шахові традиції і на даний момент в нас налічується більше двадцяти гросмейстерів, наскільки я знаю, є мало міст у світі, які можуть похвалитись таким досягненням. Щодо матчу, то ми вже давно розпочали підготовку і зараз я створюю команду, яка буде безпосередньо зі мною на матчі, тому все йде з планом». 

Згідно з указом Президента, в серпні цього року було створено Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року. До його складу якого увійшли президент Федерації шахів України Віктор Капустін, президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, голова Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький, міський голова Львова Андрій Садовий, очільник області Олег Синютка, керівники правоохоронних органів, представники Уряду та Верховної Ради.

Начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер розповів: «Така спортивна подія – це перемога міста, області і країни в цілому. Це велика відповідальність – приймати в нашому місті матч за світову шахову корону, тому ця відповідальність покладає на нас зобов’язання багато працювати. Тому в місті сформована команда з підготовки до матчу – це молоді, креативні та енергійні люди, які вже чітко працюють над планом підготовки і отримують максимальну підтримку від нас усіх. Тому, що це є безпосередньо наше спільне завдання. Окрім цього матчу, який принесе велику іміджеву складову для країни та міста, ми ще ставимо перед собою інше амбітне завдання – щоб молоді хлопці та дівчата, які відвідують шахові гуртки, щоб їх кількість зросла на тридцять-п’ятдесят відсотків. В школах міста запрацювали шахові гуртки, а це вже сто шкіл, які приймають дітей після уроків у шахових секція. І ця робота повинна бути продовжена. І, власне, цей матч між Марією Музичук і Хоу Іфань потрібно робити, щоб молоде покоління здобувало можливість займатись шахами у Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів