Матч «Шахтар» – «Атлетік» міліція охороняла без форми

16:34 26 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Під час футбольного матчу між командами «Атлетік» та «Шахтар» міліція зафіксувала тільки дрібні хуліганські вчинки. Але це – нормально, тому що загалом матч відвідало 33 тисячі вболівальників.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) сказав начальник Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області Сергій Зюбаненко,

За його словами, напередодні була інформація про можливі провокації як з боку фанів команди "Атлетік", так і з боку фанів команди "Шахтар".

- Ви знаєте, що вони зустрічалися у вересні, і саме фанати команди "Атлетік" вивісили банер на підтримку ДНР та Російської Федерації, - каже Сергій Зюбаненко.

Охороняти фанатів "Атлетіка" було важко. Тому що вони приїжджали невеличкими групами і селилися в різних місцях по місту, хоча правоохоронці просили їх триматися купи.

- Напередодні матчу були кілька сутичок фанатів «Атлетіка» та молодиків у балаклавах. Але те, на що надіялися наші вороги, не збулося. – каже полковник міліції.

Що стосується порушень, то Сергій Зюбаненко назвав випадки, коли у фанів відібрали шалики та прапори й спалили, та коли у літнього фана-туриста здерли з шиї шалик, а його самого сильно штовхнули. Він вважає, що такі випадки впливають на імідж міста.

За словами начальника міліції, загалом матч охороняло 1000 правоохоронців. Міліція працювала поза чашею стадіону, тому що, за законом, міліціонерам можна перебувати в чаші тільки за запрошенням працівників стадіону. Хоча цього разу вони були і на стадіоні, але не у формі, щоби не створювати дискомфорт для глядачів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів