Марія Музичук зі Львівщини допомогла збірній Україні перемогти в другому турі чемпіонату світу зі шахів

16:56 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: chengdu2015.fide.com

Стриянка здолала чорними фігурами суперницю з Казахстана Жансаі Абдумалік і на 52-му ходу.

У китайському місті Ченду завершилися партії 2-го туру жіночого командного чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України розтрощила команду Казахстану. Гра завершилася з рахунком 3,5:0,5.

На першій дошці Україну представляла новоспечена чемпіонка світу Марія Музичук зі Стрия на Львівщині, яка два тижні тому виграла особистий турнір у Сочі. Виступаючи за національну команду, вона грала чорними проти Жансаі Абдумалік і виграла на 52-му ходу.

Своєю чергою, Ганна Ушеніна білими впевнено обіграла на 37-му ходу Гулісхан Нахбаєву, а Інна Гапоненко також білими на 42-му ході зломила опір Мадіни Давлетбаєвої. Найтривалішою в цьому матчі вийшла партія Гульміра Даулєтова – Наталія Жукова, в якій українка, граючи чорними, домоглася нічиєї на 79-му ходу.

Напередодні, у першому турі змагань, українки сенсаційно програли команді Польщі (0,5:3,5 очка). Чемпіонат світу в Ченду (Китай) проходить з 18 по 29 квітня.

За регламентом змагань 10 кращих команд світу проведуть турнір в одне коло – по дев’ять матчів. Збірна України на цьому турнірі виступає в ролі діючого чемпіона світу, відстоюючи титул, завойований у 2013-му році.

Про це повідомила сьогодні, 20 квітня, інформаційна агенція УНІАН.

Як інформував «ЩЛ», чоловіча українська збірна зі шахів перемогла російську на чемпіонаті світу попри нічиї львів’ян Василя Іванчука та Юрія Криворучка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів