Львів’янин Юрій Криворучко забезпечив перемогу збірної України в матчі проти Індії й лідерство на ЧС

19:28 23 квітня 2015 р.

Львів’янин Юрія Криворучко

Львів’янин Юрія Криворучко
Фото: ukrchess.com

За підсумками туру наша національна команда вийде на перше місце в турнірній таблиці командного чемпіонату світу з шахів, випередивши команду Куби.

У вірменському місті Цахкадзорі завершився матч 5-го туру командного чемпіонату світу зі шахів серед чоловіків, в якому збірна України обіграла команду Індії з рахунком 2,5:1,5 та вийшла в лідери ЧС-2015. Вирішальною в цьому матчі стала партія за участю львів’янина Юрія Криворучка.

Матч з командою Індії проходив переважно в рівній боротьбі, де три партії завершилися внічию. Так зіграли Руслан Пономарьов – Пентала Харікрішна, Сетхураман Панаяппан – Василь Іванчук (також львів’янин) і Сантош Гуджраті Відіт – Олександр Моїсеєнко. Натомість у протистоянні Юлій Криворучко – Крішнан Сашикіран перший із них змусив суперника білими фігурами визнати поразку на 41-му ходу.

Таким чином, після 5 турів на рахунку збірної України 4 перемоги, 1 поразка - 8 командних очок і 13 особистих. За підсумками туру збірна України вийде на 1-е місце в турнірній таблиці змагань, випередивши команду Куби.

Повідомляючи про це сьогодні, 23 квітня, інформаційна агенція УНІАН також нагадує, що раніше в четвер жіноча збірна України на аналогічному турнірі в китайському місті Ченду програла команді Грузії - 1,5:2,5 очки. Українки після 5-ти турів займають 5-е місце в таблиці, набравши 5 командних очок і 10,5 особистих. Чоловічий і жіночий командні ЧС проходять у Вірменії та Китаї з 18 по 29 квітня.

Як інформував «ЩЛ», Марія Музичук зі Львівщини зіграла на чемпіонаті світу зі шахів внічию, а її сестра Ганна програла.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів