Львів’янин Юрій Федечко і донеччанин Дмитро Кирпулянський – чемпіони Європи з п'ятиборства (оновлено)

09:38 20 серпня 2015 р.

Юрій Федечко

Юрій Федечко
Фото: «Еспресо.TV»

Українці розпочали континентальну першість з перемоги в чоловічій естафеті.

Українські представники сучасного п'ятиборства Юрій Федечко та Дмитро Кирпулянський виграли чоловічу естафету на чемпіонаті Європи, який приймає британське місто Бет. Переможна сума українців – 1472 очки, 

Лідерство наші хлопці захопили після першого ж виду – фехтування. У плаванні,конкурі (кінний спорт) та комбайні (біг зі стрільбою на вогневих рубежах) Дмитро з Юрієм показали третій час, проте за сумою балів, здобутих в кожній дисципліні, фінішували першими.

Віце-чемпіонами Європи стали угорці Іштван Маліц/Бенче Харангозо – 1466, а третіми – італійці Валеріо Грасселлі/Туліо де Сантіс – 1459. Росіяни ж були тільки п'ятими.

Про це повідомили сьогодні, 20 серпня, на телеканалі «Еспресо.TV». Натомість учора, 19 серпня, ввечері в інформаційній агенції УНІАН розповіли:

«У британському місті Баті завершилася чоловіча естафета в рамках чемпіонату Європи з сучасного п'ятиборства, де перемогу святкували українці – львів’янин Юрій Федечко і донеччанин Дмитро Кирпулянський. Наш дует після трьох видів програми займав друге місце і відставав від лідерів – росіян Ілюї Шугарова і Кирілла Бєлякова – на 19 секунд, але зміг захопити лідерство в «комбайні» (стрільба + біг) і прийти на фініш першим.

В українців у підсумку – 1472 бали. Вони на шість секунд випередили на фініші команду Угорщини, у котрої – 1466. За 13 секунд після переможців фінішувала команда Італії (1459). Росіяни – на п’ятому місці.

Ця нагорода стала першою для збірної України на чемпіонаті Європи.  В суботу-неділю пройдуть фінали індивідуальних змагань у чоловіків та жінок.

Чемпіонат Європи з сучасного п'ятиборства проходить в Баті з 18 по 23 серпня. Про це повідомили сьогодні, 19 серпня, в інформаційній агенції УНІАН.

Як інформував «ЩЛ», Україну представляють на чемпіонаті Європи зі сучасного п’ятиборства троє львів’ян – Андрій і Юрій Федечки та Валерія Пермикіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів