Львів'янин здобув для України п'яту золоту медаль Всесвітніх Ігор

23:58 26 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки міністерства молоді й спорту в інтернет-мережі «Facebook»

Станіслав Горуна переміг у фінальному бою іранця й додав до срібла Аніти Серьогіної в карате золото.

Україна здобула п'яту золоту нагороду на Всесвітніх Іграх у польському Вроцлаві. Чемпіоном всесвітнього форуму з неолімпійських видів спорту став львів'янин Станіслав Горуна, для якого це найвище досягнення у спортивній кар'єрі після двох срібних медалей на чемпіонатах Європи у 2014 та 2017 роках. На шляху до найвищої вершини п'єдесталу пошани він виграв п'ять поєдинків.

Три з них – на груповій стадії: проти американця Томаса Скотта (рахунок сутички – 6:1), поляка Мацея Богушевського (6:0), а також Єрмека Айназарова з Казахстану – 4:0. У півфіналі український спортсмен впевнено здолав бразильця Ернані Веріссімо (4:1). Найзапеклішим і найдраматичнішим був фінальний бій проти іранця Алішгара Ашабарі, який до цього на турнірі також не зазнав жодної поразки.

Початок був за іранцем, який швидко заробив два бали. В середині бою Горуна отримав удар в обличчя після удару ліктем суперника поза правилами. Але на останніх секундах триочковий прийом головою у голову опонента приніс львів'янину омріяну перемогу. 

Чемпіон відзначив: «Останній бій був найважчим. Суперник добре відчував дистанцію і читав мої дії. Була відмашка ліктем – нічого страшного, це робочий процес. Головне – остаточний результат, який у мене є! З такою підтримкою українців, яка була тут у Вроцлаві, все можливо. Я вважаю, Всесвітні Ігри є пробними перед Олімпійськими, тож перемога у Польщі дуже надихає».

Про це повідомили сьогодні, 26 липня, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів