Львів'янин Олег Скавиш протягнув своїми зубами півтонні сани з людьми

20:10 14 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Лікар «Тягнизуб» встановив свій ювілейний 10-й рекорд.

Рекордсмен Книги рекордів України та Гіннеса, львів'янин Олег Скавиш на прізвисько «Тягнизуб», потягнув сьогодні, 14 січня, зубами 490 кілограмові сани з людьми Таким чином силач встановив свій ювілейний 10-й рекорд.

Це відбулося на газоні проспекту Свободи, неподалік головної ялинки міста. Подію супроводжував вертеп від колективу «Містерія Різдва» та молодіжного театру «Мельпомена».

Перед встановленням рекорду сани разом із трьома людьми всередині пройшли зважування. Стронґмен впрягся у трос із спеціальною капою яку затис зубами та під аплодисменти глядачів потягнув сани по снігу. Весь шлях він подолав без спеціальних опор, що було надзвичайно складно.

Олег Скавиш розповів: «Вага санів разом із трьома пасажирами 494 кілограми. Це не так вже й багато, порівняно з моїми попередніми рекордами. Найважче було зрушити їх з місця, бо вони примерзають до снігу. Але, як на мене, вийшов хороший рекорд».

Натомість представник «Книги рекордів України» Ігор Підчібій запевнив: «Сьогоднішнє досягнення буде занесено до Книги рекордів України у категорію спецпідготовка. Олег «Тягнизуб» протягнув зубами сани з людьми з максимальною вагою на максимальну відстань – 21 метр. Затрачений час – 68 секунд».

Традиційно своє нове досягнення «Тягнизуб» присвятив благодійному марафону «Разом протягнемо», присвяченому допомозі у лікуванні важкохворих дітей. Зокрема – на підтримку 13-річної Христі Страдомської. У цієї дівчинки – генетичне захворювання синдром Неймеген, для якого характерні імунодефіцит та підвищена схильність до лімфоїдних пухлин. Вона чекає на неродинну трансплантацію, яка відбуватиметься закордоном.

Олег Скавиш не є професійним спортсменом, у повсякденному житті він працює лікарем-педіатром у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Тренується тільки у вільний від роботи час. Важкою атлетикою Олег почав займатися у 19 років, до того був звичайним худорлявим підлітком. Серед його спортивних досягнень є буксирування зубами 120-титонного корабля в Євпаторії, а також перетягування трамваю та залізничного вагону у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 14 січня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували фото- та відео репортажі з проспекту Свободи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів