Львів’яни Василь Іванчук і Юрій Криворучко здобули срібло в складі збірної України на ЧС-2015 зі шахів

13:20 28 квітня 2015 р.

На цій світлині Василь Іванчук та Юрій Криворучко – суперники, натомість у Вірменії вони були партнерами по збірній України

На цій світлині Василь Іванчук та Юрій Криворучко – суперники, натомість у Вірменії вони були партнерами по збірній України
Фото: chess.lviv.ua

У вірменському місті Цахкадзорі завершився матч останнього 9-го туру чоловічого командного чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України зіграла внічию з командою Угорщини – 2:2.

У вірменському місті Цахкадзорі завершився матч останнього 9-го туру чоловічого командного чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України зіграла внічию з командою Угорщини – 2:2. Таким чином, українська команда зайняла друге місце в підсумковій турнірній таблиці, повідомляє офіційний сайт змагань.

Матч з угорцями пройшов без боротьби, завершився першим з усіх матчів заключного туру, а на всіх чотирьох дошках були зафіксовані нічиї вже до 20-го ходу. Так зіграли Петер Леко з Русланом Пономарьовим, львів’янин Василь Іванчук – з Віктором Ердошом, Золтан Алмаші – зі ще одним львів’янином – Юрієм Криворучком, а також Олександр Моїсеєнко – з Чабою Балогом.

Таким чином, на рахунку збірної України 12 командних очок (п’ять перемог і по дві нічиї та поразки). Українці гарантували собі другее місце, але не зможуть піднятися вище, тому що в збірної Китаю, яка ще не завершила свій матч 9-го туру – 13 балів.

Своєю чергу, на паралельному жіночому командному чемпіонаті світу в китайському місті Ченду збірна України в останньому туру обіграла команду Єгипту – 3,5:0,5. На рахунку українок – 10 командних очок (чотири перемоги, дві нічиї й три поразки) та п’яте місце в підсумковій турнірній таблиці. Українки поступилися збірним Грузії - 17 очок, Росії (15), Китаю (11) та Індії (10, за додатковими показниками).

Про це повідомила сьогодні, 28 квітня,  інформаційна агенція УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів