Львів’яни не зуміли перемогти в матчі збірних України й США на чемпіонаті світу зі шахів

20:18 27 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsaghkadzor2015.fide.com

Юрій Криворучко уник поразки у 8-му турі командної першості планети, натомість Василь Іванчук змушений був визнати її на 42-му ході своєї партії.

У вірменському місті Цахкадзорі завершився матч 8-го туру чоловічого командного чемпіонату світу зі шахів, в якому збірна України зустрічалася з командою США й програла з рахунком 1,5:2,5, відтак втратила перше місця за тур до закінчення турніру. Вирішальною в цьому матчі стала партія за участю Василя Іванчука.

Львівський гросмейстер на другій дошці грав чорними з Олександром Лендерманом і змушений був визнати поразку на 42-му ході. У трьох інших партіях були зафіксовані нічиї. Так зіграли Руслан Пономарьов – Семюель Шенкленд, Павло Ельянов – Олександр Оніщук і Деніел Народицький - Юрій Криворучко.

Таким чином, у збірної України залишилося 11 командних очок (п’ять перемог, одна нічия, дві поразки) і вона за тур до кінця змагань поступилася лідерством збірній Китаю, яка перемогла команду Куби з рахунком 3:1 і набрала 13 балів. У понеділок жіноча команда України на аналогічному турнірі в китайському місті Ченду також програла – збірній Росії. Чоловічий і жіночий командні чемпіонати світу, проходять з 18 по 28 квітня.

Про це повідомили сьогодні, 27 квітня, інформаційна агенція УНІАН.

Як інформував «ЩЛ», Ганна Музичук зі Львівщини перемогла в матчі збірних України й Росії на чемпіонаті світу зі шахів, а її сестра Марія завершила свою партію внічию.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів