Львів’яни іменували кавказьку вершину шпилем Андрея Шептицького

15:22 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

І встановили на піку Степана Бандери кований хрест роботи львівського скульптора

Альпіністи львівського гірського клубу «Екстрем», повернувшись з успішної експедиції в горах Кавказу, повідомили «Львівському порталу», що встановили в ході неї 10 серпня кований хрест роботи львівського скульптора Олега Боньковського пік Степана Бандери, названий ними так торік.

А 11 серпня ще й підкорили безіменну вершину висотою 4380 метрів, яку іменували відтак шпилем Андрея Шептицького. Цю назву їй було надано за погодженням із місцевою владою Грузії. Зокрема – з адміністрацією містечка Казбегі.

Керував експедицією львівський скелелаз Мар’ян Нищук. Окрім нього та його земляка Юрія Курила, участь у ній взяли ще троє альпіністів – по одному з України, Грузії та Росії.

Але оскільки сходження на шпиль Шептицького відбувалося в дуже важких погодних умовах, то на вершину піднявся лише керівник експедиції, який і залишив на ній записку і викладений з каменя тур. У ході експедиції в гори Кавказу українські альпіністи піднялися також разом зі своїми  грузинськими колегами, одним із яких був президент їх країни Михаїл Саакашвілі, на одну з найвищих вершин Кавказу – гору Казбек.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів