Львів’янки Ганна й Марія Музичук вибороли срібло чемпіонату Європи зі шахів

19:56 22 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: Марія й Ганна Музичук

Збірна України з шахів завершила свої виступи на командній континентальній першості на другій сходинці в турнірній таблиці.

У Рейк'явіку завершився командний чемпіонат Європи з шахів. Жіноча збірна України, за яку виступали дві львів’янки – чинна чемпіонка світу Марія Музичук та її сестра Ганна, переможниця індивідуальної першості Європи в 2015 році – одеситка Наталія Жукова, а також харків’янка Ганна Ушеніна та Інна Гапоненко з Херсона, вибороли срібні нагороди.

У заключному, 9-му, турі українки впевнено перемогли команду Нідерландів з рахунком 3,5:0,5), однак не зуміли відстояти титул, завойований два роки тому у Варшаві (Польща). На рахунку збірної України – 15 командних та 27,5 індивідуальних очок: сім перемог (над Англією, Польщею, Італією, Румунією, Австрією, Францією і Нідерландами) і по одній нічиї (з росіянками) та поразці (з грузинками).

«Золото» здобули росіянки, які здобули 17 командних і 26 індивідуальних очок. «Бронза» дісталася грузинкам, які здобули 14 командних і 20,5 індивідуальних очок.

Про це повідомили сьогодні, 22 листопада, в агенції Укрінформ. Натомість у київському часописі «Сегодня» нагадали: «Для жіночої збірної України це вже четверта європейська нагорода в історії. Раніше були два «золота» й «бронза».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів