Львів’янка Марія Музичук перемогла в шостому турі чемпіонату Європи зі шахів

15:20 20 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: etcc2015.com

Наші земляки Василь Іванчук та Юрій Криворучко задовільнилися нічийними результатами.

У Рейк'явіку відбулися партії шостого туру командного чемпіонату Європи зі шахів, де жіноча збірна України зіграла внічию з командою Росії, а чоловіча – програла збірній Франції. Відтак наша жіноча команда на даний момент в турнірній таблиці займає третєе місце, а чоловіча – п’яте.

У матчі українок і росіянок всі чотири партії виявилися результативними, що вкрай рідко трапляється в матчах фаворитів змагань. Зазвичай такі протистояння рясніють нічиїми. 

Цього разу, львів’янка Марія Музичук обіграла Олександру Костенюк, а одеситка Наталія Жукова була сильнішою Валентини Гуніної. Своєю чергою, у росіянок перемоги на рахунку екс-львів’янки Катерини Лагно (над львів’янкою Ганною Музичук) та Олександри Горячкіної над Ганною Ушеніною з Херсона. Після шестити турів у збірної України – дев’ять командних очок, тож вона відстає від збірних Росії (11) і Грузії (10).

У матчі чоловічого турніру між збірними України й Франція вирішальною виявилася партія, в якій Лоран Фрессіне обіграв харків’янина Павла Ельянова. В інших трьох партіях були зафіксовані нічиї: львів’ян Василя Іванчука та Юрія Криворучка – з, відповідно, Максимом Вашье-Лагравом і Роменом Едуаром, а харків’янина Антона Коробова – з Етьєном Бакро.

На рахунку збірної України – читири командні перемоги й дві поразки та вісім очок. Лідирують у турнірі команди Росії (11 очок), Франції (10) та Азербайджану (дев’ять).

Командний чемпіонат Європи з шахів в Рейк'явіку проходить з 12 по 22 листопада. Про це повідомили сьогодні, 18 листопада, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів