Львівські «Карпати» зуміли не програти

19:10 17 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: ua-football.com

Мисак крутився, як білка в колесі, відбиваючи м’ячі усім, чим тільки можна.

В інформаційному центрі львівського футбольного клубу розповіли про їх сьогоднішній матч:

«Зоря» – «Карпати» – 0:0

Дев’ятий тур. 17 вересня, 17:00. «Славутич-Арена», Запоріжжя.  Сонячно. +31°С

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро). Асистенти арбітра: Олександр Корнійко (Миргород), Семен Шлончак (Черкаси).  Четвертий арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса). 

Делегат ФФУ – Сергій Марусін (Одеса). Спостерігач арбітражу – Геннадій Коваленко (Київ).

«Зоря»: Лунін, Сухоцький, Сваток, Гордієнко, Харатін (Андрієвський, 64), Караваєв, Гречишкін, Громов, Бабенко, Опанасенко, Іурі (Луньов, 46).

Запасні: Чуваєв, Леонідас, Чечер, Сілас, Чеберко.

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

«Карпати»: Мисак, Кортеджано, Нестеров, Лобай, Федецький (Мірошніченко, 90), Голодюк, Чачуа (Кльоц, 57), Ді Франко, Ксьонз (Карраскаль, 73), Мякушко, Гладкий.

Запасні: Мозіль, Мемешев, Гуцуляк, Акулінін.

Головний тренер – Сергій Зайцев.

Попередження: Гречишкін, 14, Луньов, 63, Андрієвський, 72 – Нестеров, 5, Ді Франко, 32, Голодюк, 66, Федецький, 68, Кортеджано, 90+6.

Вилучення: Андрієвський, 89 (друге попередження).

Досить оновлені «Карпати» під керівництвом Сергія Зайцева, без Ігоря Худоб'яка та Фернандо Тіссоне, але з Олександром Гладким, Сергієм Мякушком та Павлом Ксьонзом, поїхали до Запоріжжя, де мали пройти нелегке випробовування луганською «Зорею». У четвер команда Юрія Вернидуба несподівано програла на «Арені Львів» свій перший матч у групі Ліги Європи, тож коучу «котів» також довелося вдаватися до ротації.

Все ж «Карпатам» у першому таймі було доволі не просто – флангові атаки від «Зорі» виходили доволі таки гострими, львівська оборона не завжди встигала закривати усі зони, але загалом діяла дуже самовіддано та строго. Фактично, єдина реальна нагода у луганчан виникла вже під завісу тайму, коли Сваток у якомусь дивному піруеті примудрився дістати м’яча п’ятою, але Романа Мисака врятувала штанга. 

У «левів», попри яскраві імена в групі атаки, моментів практично не було. Власне, логічне пояснення цьому можна знайти, адже Ксьонз тільки відновився від травми, Гладкий востаннє виходив на поле в офіційному матчі наприкінці травня, а Мякушко для «Карпат» – людина зовсім нова. Тож гравцям доводилося боротися не лише проти суперника, але й проти власної незіграності. 

Другий тайм активніше почала «Зоря». Спершу здалося, що «чорно-білі» перебувають на межі виснаження і сподіваються якомога швидше забити гол, поки не почали підсідати. На цю думку наштовхнула заміна бразильського форварда Іурі, який наприкінці першого тайму лежав на газоні та тримався за м'яз на нозі. Але ця думка була оманлива. Сил в «Зорі» було достатньо. 

Вдруге штанга врятувала ворота «Карпат» у середині другого тайму, коли Караваєв красиво закрутив м’яча у дальній кут. Цей удар став один з багатьох, що їх нанесли луганчани після перерви. Третій раз штанга зіграла за «Карпати» під час штрафного у виконанні Андрієвського, хвилин за 15 до фінального свистка. 

Попереду в «Карпат» і далі нічого не вдавалося, за винятком проривів Ді Франко, якого, правда, одразу ж грубо збивали, ціною жовтих та червоної карток. У допомогу аргентинцю випустили Карраскаля, але й колумбійцю не вдавалося щось вигадати біля воріт Луніна. Натомість Мисак крутився, як білка в колесі, відбиваючи м’ячі усім, чим тільки можна. І свого таки досягнув – залишив ворота в недоторканості. Що ж, нічия на виїзді – результат завжди хороший. Так, «Зоря» була ближчою до перемоги, але за старання «Карпати» отримали нагороду у вигляді одного очка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів